Dunakeszi

Dobay Márta: már nagyon várjuk, hogy újra megteljen élettel a Napterasz

Jövő hétvégére valószínűleg mindenhol újra nyithatják a teraszokat, és ha jó idő lesz, akkor nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken, melyek nagyon nehéz időszak után reménykedve tekintenek a jövőbe. A 10 éves dunakeszi Napterasz tulajdonosa a bértámogatásra benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően mind a hat munkatársát teljes munkaidőben tudta foglalkoztatni az elmúlt hónapokban is, de ő is nagyon várja, hogy újra megteljen élettel a közkedvelt étterem terasza. Dobay Mártával, a Napterasz tulajdonosával beszélgettünk.

– Jó érzéssel és némi szakmai büszkeséggel mondhatom, hogy éttermünket, és különösen a teraszt nagyon kedvelik vendégeink. Nagyon kellemes miliőben beszélgethettek, elfogyaszthattak egy finom sört az ízletes étel után, ám a járvány miatt bevezetett kényszerű intézkedések miatt jó pár hónapja ez csak szép emlék – mondta Dobay Márta, aki azonnal igyekezett alkalmazkodni az új helyzethez, a nem mindennapos kihívásként jelentkező feladat sikeres megoldása érdekében.

– Vendégeink nagyon szerettek idejárni, ezért nem igazán koncentráltunk az ételkiszállításra, ám a koronavírus-járvány okozta új helyzetben beláttuk, hogy át kell állnunk a kiszállításra, amit a NetPincér együttműködésével oldottunk meg. Ez jóval kevesebb bevételt hozott a „konyhára”, hiszen korábban meghatározó volt a csapolt sör és egyéb italok fogyasztása is.

A Napterasz tulajdonosa elmondta, hogy az étterem folyamatos működtetését, és leginkább a dolgozók további foglalkoztatását nagyban segíti, hogy sikeresen pályázott az ágazati bértámogatásra.

– Túlélésünket segíti a kormány által meghirdetett ágazati bértámogatás, melyet a Pest Megyei Kormányhivataltól igényelhettünk sikeres pályázat esetén. Örömmel mondhatom, hogy az én cégem teljes mértékben megfelelt a törvényi feltételeknek – alkalmazottaim után folyamatosan fizettem a közterheket, stb. -, és így mind a hat munkatársam bruttó munkabérének 50 százalékát elnyertük támogatásként. Nagyon szakszerű és korrekt volt a pályázat elbírálása, ha valamit pontosítani kellett, azonnal telefonáltak. November óta a mai napig folyamatosan megkapjuk a bértámogatást. Ez egy nagyon jó támogatás, aminek és a folyamatos étel kiszállításnak köszönhetően egyetlen munkatársamtól sem kellett megválnom. Óriási dolognak tartom!

Dobay Márta elmondta, a pályázat folyamatában volt egy olyan kérdés, hogy: „Mit tapasztalok az első hónap után, mi az, ami előnyöm származott ebből? Be lehetett írni egy mondatot, én azt írtam be, hogy érezhetően nőtt az itt dolgozó emberek biztonságérzete. Érzik ők is, hogy nem az van, hogy nem tudok fizetést adni, vagy csak 4 órában alkalmazom őket, fél fizetéssel. Így ki tudom fizetni, ki tudom termelni a csökkentett bevétel mellett is a teljes bérüket, és ezt nagydolognak tartom. Jó csapatom van, nem akarom őket szélnek ereszteni, ők is szeretnek itt dolgozni. Örülök, hogy így meg tudtam védeni őket.”

A Napterasz tulajdonosa és munkatársai örülnek annak, hogy az étterem 10. születésnapját a folytatással ünnepelhetik, és már nagyon várják, hogy újra megteljen a vendégekkel a terasz, ahol végre ismét összejöhetnek a barátok, a családok, akik együtt fogyasztják el a finomabbnál finomabb ételeket egy hangulatos beszélgetés keretében.

A hírek szerint erre már csak egy hetet kell várni, és újra elkezdhetjük élni a régi életünket, amit mindannyian nagyon várunk…

Vetési Imre

Fotó forrása: Napterasz

Még szintén érdekelheti...