Dunakeszi

Két héttel meghosszabbítják a zöldhulladék begyűjtését

A késői lombbullás miatt két héttel meghosszabbítjuk a házhoz menő zöldhulladék begyűjtését Dunakeszin.

A zöldhulladékot (falevél, fű, kerti zöldhulladék, növényi ágak apróra darabolva, zsinegelve) a megszokott szemétszállítási napoktól elkülönítve, speciális járattal szállítjuk el. A Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. idén november vége helyett december 9-én viszi el az utolsó zöld zsákot. A kéthetes hosszabbítás azt jelenti, hogy minden háztartás további egy begyűjtésre készülhet. 

Az apró zöldhulladékokat a zöld színű hulladékgyűjtő zsákokban kérik kirakni, a zöldhulladék-gyűjtő járatnapokon. Kizárólag a cég emblémájával ellátott zöldhulladék-gyűjtő zsákok elszállítására kerül sor. Figyeljenek oda arra, hogy a zsákokban maximum 30 kg hulladék gyűjthető!

10 cm-nél vastagabb zöld hulladékot egyedi megrendelés alapján, térítés ellenében szállítják el.

nagyobb gallyak, fák, bokrok nyesedéke maximum 2 méter hosszú, illetve fél méter átmérőjű csomókba kötve, két helyen zsineggel (NEM dróttal) szorosan megkötve helyezhető ki. Az így kirakott hulladék elszállítása térítésmentes, a rendezetlenül kirakott gallyakat a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársaiknak nem áll módjukban elszállítani.

A zöldhulladék könnyebb szelektálása és kezelése érdekében különböző szemeteszsákok állnak a lakosság rendelkezésére:

  • zöldhulladék-gyűjtő zsák (max. 30 kg)
  • kommunális hulladékgyűjtő zsák (max. 25 kg)
  • sittes zsák 120 l (max. 40 kg)

A közüzemi zsákok árusító helyeinek listája megtalálható a dk.kozuzemi.hu honlapon.

Még szintén érdekelheti...