Dunakeszi

Elkezdődött a Jam Jazz Fesztivál

Két év után ismét az immár ötödik Jam Jazz Fesztiválnak ad otthont július 16-18. között Dunakeszi. A hangulatos környezetet a nézőtér mögötti szökőkút színpompás fényjátéka tette teljessé valamint a virágdíszbe öltözött IV. Béla király tér vendégfogadó látványát is.

    Kényelmes fotelek, két oldalt asztalok és székek, majd széksorok fogadták első este a koncertre szép számmal kilátogató közönséget. Pontban kilenckor a színpadra lépett Náray Erika műsorközlő és Pethő Krisztián önkormányzati képviselő, a rendezvény házigazdája. Köszöntötték a közönséget, és örömmel mondta el a képviselő, hogy végre ismét találkozhatnak a jazzrajongók kedvenceikkel. Humorosan megjegyezte, utalva a pandémiás időszakra, hogy az elmúlt másfél évben „megtanultunk kezet mosni”. Azt is elmondta, hogy a fellépő művészek a jazzélet nemzetközi szinten is jegyzett előadói,  így a magas színvonal tehát adott a három este.

    Az est első fellépője az Urbán Orsi Group volt. Náray Erika kérdésére Urbán Orsi, a hazai jazzélet egyik kiválósága elmondta, hogy a következő másfél órára olyan jazz műsort állítottak össze, melynek fő arculata, hogy nagyon sok latin hangulatú zenéket tartalmas ritmusokkal hallgathat a közönség.

    Ígéretéhez híven valóban fantasztikus hangulatú programmal hódította meg a közönséget az együttes. Őket követően 23 órától a Torzsa Gabi Akusztik is a jazz zene világát teremtette meg a színpadon.

A színvonalas fesztivál szombat és vasárnap este is várja a különleges műfaj rajongóit.

Katona M. István

A szerző felvételei 

Még szintén érdekelheti...