Dunakeszi

Piktogramokkal segítik a gyalogosok közlekedésbiztonságát

A 2021-es esztendő az Európai vasút éve. E jeles esemény alkalmából a 95 éve működő Dunakeszi Járműjavító piktogramfestő akciót szervezett, mellyel a biztonságos vasúti és közúti közlekedésre kívánják felhívni a gyalogosok figyelmét a város három forgalmas átkelőhelyénél.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében szervezett akció résztvevői stílszerűen vonattal érkeztek a Dunakeszi Járműjavítóból az első helyszínre, a MÁV Dunakeszi-Nagyállomásra, ahol Wein András ügyvezető igazgató elmondta, hogy az év elején védőmaszkokat osztottak az utazóközönségnek. Ezúttal pedig a történelmi időket megélt vasútállomás mellett az üzem szomszédságában lévő Dunakeszi-Gyártelep Vasútállomás és a 2-es főút Liget utcai megálló gyalogos átkelőjében festik fel a közlekedés biztonságára figyelmeztető piktogramokat.

Elmondta: a jelzések arra figyelmeztetik a gyalogosokat, hogy átkeléskor ne használják a telefonjaikat, ne hallgassanak zenét, ne használjanak fülhallgatót, ne menjenek túl közel a peron széléhez és minden esetben nézzenek körül. A vasúti csomópontoknál a piktogramok a kijelölt átkelőhelyeket jelzik.

Wein András kiemelte: a Dunakeszi Járműjavító fennállása alatt mindig is igyekezett hozzájárulni környezete fejlődéséhez, a városban élők kulturális és sportéletének gazdagításához. – Akciónkkal az üzemünkben gyártott, vagy felújított vasúti személykocsit használók figyelmét szeretnénk felhívni a közlekedésbiztonság jelentőségére – tette hozzá.

Wein András ügyvezető igazgató és Dióssi Csaba polgármester

Dióssi Csaba polgármester, miközben megköszönte a dunakeszieket segítő akciót, arról beszélt, hogy az 1926 óta működő Járműjavító élete a kezdetektől összefonódott a településével. Mint fogalmazott: a hetvenes, nyolcvanas években, amikor fénykorát élte az üzem, szinte nem is történt semmi Dunakeszin az akkor 3 ezer embert foglalkoztató Járműjavító nélkül. Örömmel mondta, hogy napjainkban reneszánszát éli az üzem, melynek ékes bizonysága pl. az Egyiptomi Nemzeti Vasúttárság 678 vasúti kocsi gyártására szóló megrendelése.

A polgármester köszönetet mondott a Járműjavító közéleti szerepvállalásáért, a városban működő civil közösségek támogatásáért.

A rövid beszédek után az ügyvezető igazgató és a polgármester felfestették az első piktogramokat, melyek sorát az üzem munkatársai folytatták.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...