Kultúra

„Utazás” a zene csodálatos világában

A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar a kultúra és a zene értékeit képviselve – a járványügyi rendelkezések betartásával – ismét megtarthatja hangversenyeit. A Farkas Ferenc Zenei Bérlet 2020/2021. évad elhalasztott előadásával várják ismét a közönséget 2021. május 21-én pénteken, 18 órától a VOKE József Attila Művelődési Központ udvarára.

Franciaország a jó sajtok, borok, a baguette és a nők szerint a világ egyik legromantikusabb nyelvének az országa. Kulturálisan a világ vezetői közé tartoznak. Mindenki meg akarja nézni életében legalább egyszer Párizst, az Eiffel tornyot, illetve át szeretne sétálni a Louvre termein. No meg persze egy klasszikus francia reggeli se hangzik rosszul egy finom croissant-nal és egy jó kávéval. A franciák bohém világát idézi meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Bohémélet c. előadása.

Faludi Judit

A műsorban felcsendül Offenbach Orfeusz az alvilágban c. művének nyitánya, majd a „legpárizsibb” opera, a Bohémélet népszerű dallamai szólalnak meg Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész előadásában. Ezt követően Delibes remekműve, a balett műfajának klasszikusai közé tartozó Coppélia című balett részleteit hallhatják Farkas Pál vezényletével.

Somogyi Ágnes

Még szintén érdekelheti...