Dunakeszi

Gimnáziumi díjátadó ünnepség

A járványhelyzet miatt idén is elmaradt a középiskolások hagyományos ballagási ünnepsége és nem kerülhetett sor a kiváló tanárok, diákok elismeréseinek átadására sem. Ez utóbbit pótolva, az önkormányzat június 24-én díjátadó ünnepséget rendezett a VOKE József Attila Művelődési Központ Lányi Ferenc-Gérecz Attila termeiben.

Az ünnepség kezdetén Szeredi Helga sajtóreferens köszöntötte a megjelenteket, köztük Tuzson Bencét, a térség országgyűlési képviselőjét, Dióssi Csaba polgármestert, Sipos Dávid és Nyíri Márton alpolgármestereket, Tóth Tamást, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, Kollár Albint, a Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat kuratóriumának elnökét, Nyíri Istvánt, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatóját és Horváth Juditot, a Dunakeszi Rotary Klub elnökét.

    A Himnusz elhangzása után Dióssi Csaba köszöntötte a jelenlévőket. Az elismerésben részesülő tanárok, diákok példaként szolgálhatnak mindenki előtt, hangsúlyozta a városvezető. – Mivel a ballagást nem tudtuk megtartani, úgy gondoltuk, hogy ha kicsit zártabb körben is, de megtartjuk az átadó ünnepséget.

  • Az elmúlt másfél év igen nehéz volt tanároknak, diákoknak egyaránt, de talán megszabadulva a vírus fogságától, jövőre ismét a régi módon tarthatjuk meg a ballagást – fogalmazott Tuzson Bence. – A körülmények ellenére rendkívüli módon helytálltak a tanárok és a diákok is. Ötgyermekes családapaként tudom, mit jelent, amikor a gyermekemet beviszem az iskolába és rábízom a nevelését arra, akiben megbízom. Nekünk, szülőknek érezni kell a bizalmat a tanárok felé és a tanároknak is ezt kell érezni a diákok felé. Így válik a nevelés, oktatás közös tevékenységgé. Ha ránézünk a mai diákokra, tudjuk, hogy belőlük lesz a jövő tanára, mérnöke, közgazdásza, jogásza, politikusa, ők lesznek a jövő Magyarországa. Ez a mi közös felelősségünk.

    Következett a díjátadás. Elsőként a Soponyi Istvánné által alapított Anyák napi díjat vehette át a volt gimnáziumi tanuló Pócsi Blanka, aki az egészségügyi pályát választotta.

    A Rotary-klub díját ez alkalommal Pőcze Kinga 12.A, és Tóth Máté, 12.D osztályos tanulók tanulmányi eredményükért, valamint kimagasló közösségi tevékenységükért vehették át.

    A Dunakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat által alapított Lenau-díjat idén négy diáknak ítélték oda. Sótonyi Lili 12.D, Kiss Hanga 12.B, Horváth Ádám 12.B, valamint Peredi Luca 12.C osztályos tanulók a tanévben sokat tettek a német kultúra és nyelv ápolásáért, amely érdemjegyeikben is megmutatkozott. Sikereik Hudra Andrea, Harmos Ildikó és Felekné Csizmazia Erzsébet tanárnőknek nagy mértékben köszönhetők. 

    Szakmai elismerő oklevélben részesült a gimnázium matematika munkaközösség tizenkét tagja, akik az elmúlt évtizedekben számos országos szintű versenyeredményt értek el tanulóikkal. Nyolcosztályos és hagyományos gimnáziumi osztályokban tanítanak. Magas fokú a tudásmegosztás a matematika szakos tanárok között, amely a digitális oktatás ideje alatt is kiemelkedő volt.

    Radnóti-díjat vehetett át Láda Ottilia az angol nyelv oktatásában elért kimagasló eredményeiért, valamint dr. Vecserkáné Józsa Zita biológia-angol szakos tanár, aki a kezdetek óta mindkét szakot magas színvonalon tanítja.

    Négy éves kimagasló tanulmányi eredményükért polgármesteri oklevélben és emlékplakett elismerésben hat érettségiző diák, Szmolár Attila Botond 12.B, Badruddin Dániel Kiron és Budavári Júlia 12.C, valamint Lázár Kitti, Lendvai Noémi és Tóth Barbara 12.D. részesült.     

    Az Emberi Erőforrások Minisztere, Prof. Dr. Kásler Miklós Elismerő oklevelét vehette át Láda Ottilia, a tanév végén nyugállományba vonuló angol tanár, aki 1980 óta a közoktatásban dolgozik. Zenei képzettsége (hegedűtanár) mellett angol szakos tanári diplomát szerzett az ELTE Bölcsészettudományi Karon. A Radnóti gimnáziumban 1987 óta tanít. Kimagasló eredményeket ért el az angol nyelv oktatásában, különleges empatikus képességeinek köszönhetően kiválóan látta el osztályfőnöki feladatát is. 

    A díjakat és elismeréseket (sorrendben) Nyíri István, Horváth Judit, Tóth Tamás, Kollár Albin, Nyíri István, Dióssi Csaba és Tuzson Bence adták át. Az ünnepség a Szózat hangjaival zárult.

Katona M. István (Dunakeszi Polgár)

A szerző felvételei  

Még szintén érdekelheti...