Vác

A tavalyi siker után idén sem maradhatott el a KedvesKÉK tábor

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya még 2020-ban hívta életre a KedvesKÉK elnevezésű programot, melynek keretében gyermektáborok szerveződtek szerte a megyében. A programsorozat célja volt, hogy a járvány miatt kialakult helyzetben segítsék a rendőrség dolgozóit, gyermekeiknek pedig élményekkel teli kikapcsolódást nyújtsanak.

A Váci Rendőrkapitányság munkatársai – a tavalyi sikerek tudatában – 2021 július és augusztus hónapban – két turnusban – is megszervezték a tábort, ahol a két hét alatt 22 gyermek töltötte idejét a programáradatban.

Helyet kapott a bűn- és balesetmegelőzés, elméleti- és gyakorlati foglalkozásokon is részt vettek a gyerkőcök. A Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is kivette részét a foglalkozásokból, a lurkók kipróbálhatták a tűzoltók által használt szakfelszereléseket, beülhettek a tűzoltóautóba. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kutyás Szolgálata is látogatást tett a táborban, akik az ebek speciális képességeinek bemutatásán túl, a felelős állattartásra is felhívták a figyelmet.

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján is látogatást tettek a gyermekek. Részt vettek sport- és alaki foglalkozáson, és megismerkedhettek a Honvédség felszerelésével. Az egészségmegőrzés sem maradt ki a repertoárból, a Váci Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az egészséges táplálkozásról tartottak előadást a résztvevőknek, Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének „Hősképzőjén” pedig igazi elsősegélynyújtókká kupálódtak a gyermekek.

Mindemellett több erdei- és városi kirándulás, sok-sok játék színesítette a programokat. A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, valamint a NÉBIH támogatásával hasznos, saját biztonságukat szolgáló ajándékokat is magukénak tudhatnak a lurkók.    

Forrás: police.hu

Még szintén érdekelheti...