gazdaság

Szijjártó Péter: Négy újabb gazdasági javaslatot fogadott el a kormány – a gödi Samsung négymilliárd fejlesztési támogatást kap

Négy újabb döntést hozott a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében – jelentette be kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy 150 milliárdról háromszázmilliárd forintra emelik a támogatott hitelek keretét a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások beruházásaihoz, így kilencszáz cég kap lehetőséget a versenyképessége növelésére. 

Tájékoztatása szerint döntés született arról is, hogy Gödön négymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztéssel biztosítják annak lehetőségét, hogy a Samsung SDI tovább bővítse a világ egyik legnagyobb elektromosakkumulátor-gyárát, valamint további beszállítók költözzenek a városba. Ennek kapcsán Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely forradalmi megújuláson megy keresztül, ezért fontos, hogy minél több, elektromos technológiák gyártásával foglalkozó, nagy nemzetközi vállalat képzelje el a jövőt Magyarországon. 

A külgazdasági és külügyminiszter azt is bejelentette, hogy összekötő utat építenek Páty és az M1-es autópálya között, illetve egy elkerülő utat is létesítenek. Úgy fogalmazott: a közlekedésfejlesztési beruházás a Zsámbéki-medencében, így a Pátyon élők életét is megkönnyíti, továbbá lehetőséget ad beruházásokra a környéken kialakított, új ipari területen. 

A kormány felgyorsítja a Közlekedési Múzeum új épületegyüttesének felépítését, ezáltal Kőbánya megújulhat egy barnamezős beruházás keretében – ismertette a negyedik döntést Szijjártó Péter.

Forrás: magyarnemzet.hu

Borítókép: MTI/Kiss Dániel

Még szintén érdekelheti...