Egészségügy

Nívós gálaműsorral köszöntötték a váci kórház dolgozóit

Magyarország egészségügyi dolgozóihoz hasonlóan a váci Jávorszky Ödön Kórház orvosai, ápolói és az egyéb szakterület munkatársai is példaértékű helytállással védekeztek a koronavírus ellen, gyógyították, ápolták és napjainkban oltják a betegeket. Áldozatos munkájuk és önzetlen emberi megnyilvánulásuk előtti tiszteletük és nagyrabecsülésük kifejezéseként dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő és dr. Urbán Edina igazgató főorvos nívós gálaműsorral és állófogadással köszöntötték a váci kórház dolgozóit a Piarista Kilátó Központban.   

– Most már biztonságban tudhatjuk a szeretteinket és önmagunkat is. Emellett örülünk annak is, hogy a nyáron már visszatérhetett az élet a normál kerékvágásba, melyet elsősorban az egészségügyi dolgozóknak köszönhetünk. A koronavírus elleni oltásban a váci kórház dolgozói mindig is élen jártak. A Pest megyei oltások 17 %-át ők adták be, és a lehető leggyorsabban igyekeztek mindenkit beoltani – nyilatkozta lapunknak a nagy sikerű rendezvény után Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

– Nem lehet elégszer nekik megköszönni – folytatta -, hogy gyógyították a betegeket, mentették az életeket. Az oltásokat pedig a lehető legtöbb embernek nagyon jól szervezetten, profi módon beadták. Ezért tartom fontosnak, hogy nem csak a szokásos Semmelweis napi ünnepségen, hanem azon túl is minél több alkalommal megköszönjük az egészségügyi dolgozóknak a munkáját. Ezen a nyáron a fesztivál- és múzeumbelépővel, az őszi szezonban pedig a váci női kézilabdacsapat ajándék bérletével, a közös hajókirándulással szerettük volna hálánkat kifejezni a dolgozóknak, amit dr. Urbán Erika igazgató asszonnyal közösen szerveztünk. A dunakanyari hajóutat önzetlenül támogatta a MAHART PassNave Kft. is. Minden alkalommal szerettük volna a korábbiakat is láthatóan felülmúlva megköszönni szimbolikusan is azt a példás helytállást, azt az áldozatos gyógyító tevékenységet, amit az elmúlt másfél évben végeztek a váci Jávorszky Ödön Kórház dolgozói – mondta az országgyűlési képviselő. 

– Ezért szerveztünk az orvosok, az ápolók és az egyéb szakterületen dolgozók számára egy rendkívül nívós gálaműsort a váci Piarista Kilátó Központban, ahol a Magyar Állami Operaház kitűnő szólistáitól kezdve a kamarazenekarokon át a cirkusz- és táncművészetig bezárólag a művészeti élet jeles képviselői szívbe markoló kedves műsorral tisztelegtek a váci kórházi dolgozók áldozatos munkája előtt – emelte ki Rétvári Bence, aki szerint az est egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor a színpad előtt felsorakozott művészek főhajtással és hosszan tartó tapssal köszöntötték a váci kórház dolgozóit. – Ez a nap, ez az este róluk szólt! Azt hiszem, ez mindannyiunk számára egy emlékezetes és felemelő pillanat volt – tette hozzá a rendezvény fővédnöke.

A közeli jövőről, a vírus közelgő negyedik hulláma elleni védekezésről érdeklődésünkre Rétvári Bence  elmondta: – A vírus csak azok számára nem jelent nagyobb veszélyt, akik beoltatták magukat, hiszen 1 százalék alatt van azoknak az aránya, akik megbetegszenek a beoltottak közül. Az esetek egyértelműen bizonyítják, hogy a betegség lefolyása náluk sokkal enyhébb is. Ezért továbbra is nagyon fontos, hogy mindenki győzze meg a még be nem oltott ismerősét, hogy vegye fel az oltást, mert csak az érezheti magát biztonságban, aki be van oltva. A negyedik hullám pedig azok számára jelent veszélyt, akik nincsenek beoltva – hívta fel a lakosság figyelmét az Emmi parlamenti államtitkára.

Emlékeztetett: az Európai Unióban elsőként a magyar kormány biztosította a harmadik oltás lehetőségét. – Aki konzultál orvosával és ezt elérkezettnek tartja, az napokon belül a harmadik oltást is be tudja adatni magának. Arra biztatunk mindenkit: az oltással állítsuk meg a lehető leggyorsabban a vírust, hogy a jövőben minél kevesebb ember kapja el a fertőzést. 

Az országgyűlési képviselő kiemelte: az elmúlt időszakban elsődleges volt az emberi életek, az egészség mentése. – Magyarország az elsők között érte el nemcsak Európában, de világviszonylatban is a 25 és 50 %-os beoltottságot, ezért a gazdaságunk és az élet is az elsők között tudott újraindulni. Ez látható a magyar gazdaság növekedésében és látható abban is, hogy a foglalkoztatottság a rendszerváltás óta rekordmagas szinten van. Amennyiben később indult volna az újraindítás, nem tudott volna ilyen gyors tempóban újraindulni Magyarország. A gyorsaság életeket, emberi egészséget és fontos gazdasági eredményeket is hozott, ami köszönhető – többek között – olyan kiváló embereknek, mint a váci kórház dolgozói.

Vetési Imre

Fotó: Szabó Csaba

Még szintén érdekelheti...