Dunakeszi

Kondiparkavatás

 A magyar diáksport napján (melyet minden év szeptember utolsó péntekjén tartanak) a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában átadták rendeltetésének az újonnan épített kültéri tornapályát, hivatalos nevén a Kondiparkot.

 „Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!” (Ifj. dr. Martin Luther King). A sportokban mindig jeleskedő, országosan is szép eredményeket felmutató Fazekas iskola sportélete mottójának tekinti a fenti idézetet. A Zöld Iskola Alapítványon keresztül a szülői, nem utolsó sorban az önkormányzati támogatásra, valamint az iskola Diák Sportkör támogatására mindig számíthatnak, jelentette ki Papné Szalai Csilla intézményvezető avató beszédében.

– Az összefogás eredményeként készült el iskolánk kültéri tornapályája, melyért köszönetet mondok Kovács Gábornénak, korábbi igazgatónknak, az alapítvány elnökhelyettesének, Dióssi Csaba polgármester úrnak a rendszeres évi támogatásért, Sopsics-Kovács Diának és Adorján Tamásnak, a szülők, mint legfőbb támogatóink képviselőinek, a Diák Sportkört vezető kollégáimnak, Bársony Anitának, Csomai Renátának és Bajkán Katalinnak.

    A továbbiakban elmondta, hogy az öt-hat éve felújított tornaterem szép és biztonságos, de nagyobb nem lett. A jelenleg már nem használható kézilabdapályán meglátszik az elmúlt negyven év, maradt a séta, az „elméleti” sportolás, ami az elmúlt két évben sajnos a járványnak volt köszönhető.

  • Ezzel a pályával szeretnénk visszahozni a mozgás varázsát. Kezdetben tanári felügyelettel használható, ám idővel minden 140 centiméternél nagyobb tanulónak lehetősége lesz tanórákon, majd szünetekben használni az eszközöket.
  • Nagy öröm az önkormányzat számára, hogy egy kültéri sportparkkal bővülhetett a városi kínálat, bár ezt csak az iskola tanulói használhatják. Tudjuk, hogy „Ép testben ép lélek”, és örvendetes, hogy minél több lehetőség van a régi latin mondást tartalommal megtölteni – mondta kérdésünkre Dióssi Csaba polgármester, majd hozzátette: – A Nyíltvizi Edzőközpontnál még lesznek bizonyos fejlesztések, és fontos számunkra, hogy az iskola kézilabdapályája felújításra kerüljön, ezen már dolgozik az önkormányzat.

    A Kondiparkot felsős diákok csapata „üzemelte be” változatos, érdekes és látványos gyakorlatokkal.

    Kilenc éve szertornázik a Honvéd sportegyesületben Hamza Vargity Bence Antal hetedik a. osztályos tanuló, aki különleges gyakorlatokat mutatott be.

  • Nagyon örülök ennek a pályának, és szerintem a tanulótársaimnak is sok örömet jelent majd.
  • Nagy létszámú az iskola és nagy szükség van olyan lehetőségre, ahol a testnevelésórákat meg tudjuk tölteni tartalommal – mondta Bajkál Katalin testnevelő tanár.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...