Kultúra

„+3Fé” – címmel nyílt fotókiállítás Dunakeszin

A VOKE József Attila Művelődési Központ idén két programmal is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozathoz.


Az eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek. A „Mindennap értéket adunk” szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. A művelődési központ Magyarság Galériája már hosszú ideje ezt a célt szolgálja.

Vörös István (b1), Ignéczi István, Mangol Tamás


Szombaton nyílt fotókiállítás „+3 Fé” címmel, Ignéczi István, Mangol Tamás és Vörös István fényképeiből. A képek mellett régi fényképezőgépek is bemutatásra kerültek Ignéczi István gyűjteményéből, ahol igazi ritkaságok mellett nosztalgiázhattak az érdeklődők.

Dióssi Melinda


A megnyitón Dióssi Melinda köszöntötte a vendégeket, majd felkonferálta az est előadóit: Bergl Noémi zongoraművészt és Rittner Róbert hegedűművészt.

Rittner Róbert és Bergl Noémi


Ezt követően a kiállítók barátja, Balázs Ibolya nyitotta meg a kiállítást. Beszédében röviden rámutatott a kiállított képek stílusában fellelhető különbségekre, vagy éppen hasonlóságokra és elmondta hogyan került ő is közelebb a fotózás világához a 3 kiállító által.

Balázs Ibolya


„Azt gondolom, hogy 3 nagy tehetségről beszélhetünk, mégis mindhármójuk különböző szemlélettel van megáldva.”

A megnyitó végén újra a zenészek játékát élvezhettük.

Vasárnap a gyereké volt a főszerep, hiszen délelőtt a Maszk bábszínház: Mátyás király bolondos bolondja című előadását nézhették meg, ami a „Köszönjük Magyarország” program keretében valósult meg, így ingyenesen lehetett megtekinteni.

A kiállítás megtekinthető munkanapon 9-17 óra között, illetve előre egyeztetett időpontban október 22-ig.

Fotó: Pass Dezső

Még szintén érdekelheti...