Kultúra

Tizenhat iskola növendékei mutatkoztak be a Gödön rendezett megyei ütőhangszeres versenyen

Eltelt újabb 3 év. 2022. március 11-én került megrendezésre az V. Pest Megyei és Budapesti Dallam-Ütőhangszeres Szólóverseny és Találkozó. A verseny szervezője a Gödi Művészetoktatásért Alapítvány. A találkozónak a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

Összesen 8 település (Budapestről 9 kerületből) 16 iskolájából érkeztek növendékek, akik 4 korcsoportban mérték össze tudásukat neves szakmai zsűri előtt.

Fábry Boglárka, a Concerto Budapest Szimfonikus zenekar szólamvezető timpanistája és a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium ütőhangszeres tanára először, míg Palotás Gábor másodszor, a Kecskeméti Kodály Iskola alap- és középfokon tanító ütőhangszeres tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ütőhangszeres művésze, valamint a zsűri elnöke Dr. Szabó István ütőhangszeres művész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar habilitált főiskolai tanára, a SONUS ütőegyüttes művészeti vezetője, valamint a Besztercebányai Művészeti Akadémia docense harmadszor volt vendégünk és látta el a zsűri nehéz feladatát.

Dr. Szabó István, a zsűri elnöke
  

A verseny nagyon kiegyenlített volt. A tanulók jól felkészülten, változatos műsorral érkeztek.

Rendezvényünk kiemelt célja, hogy szereplési, versenyzési lehetőséget teremtsünk Pest megyében az ütőhangszeres növendékeknek. Azt gondolom, a pandémiás időszak után még fontosabb ezeknek a rendezvényeknek a megszervezése, lebonyolítása. Újra közönség előtt és ami a legfontosabb, együtt tudunk muzsikálni.

A verseny után a Danubia Ütőegyüttes nagyszerű hangversenyét hallgathatták meg a nap résztvevői. Ezután kezdődött az eredményhirdetés, amit mindenki nagy izgalommal várt.

Az I. korcsoportban I. hely Müller Vince (Szobi Kodály Zoltán AMI), tanára: Hirleman Bertalan

II. korcsoportban I. hely Majoros Zalán (Frédéric Chopin Zenei AMI, Gödöllő) tanára: Szitha Miklós

Majoros Zalán és felkészítő tanára, Szitha Miklós

III. korcsoport I. hely Oldal István (Weiner Leó Katolikus Zeneiskola AMI és Zeneművészeti Szakgimnázium) tanára: Kasza Roland

IV. korcsoport I. hely Aradi Márk András (Tóth Aladár Zeneiskola AMI) tanára: Holló Miklós

A nap végén tanári díjak kiosztására is sor került.

A legeredményesebb felkészítő tanárok közül Kiss Tamás, a Dunakeszi Farkas Ferenc AMI tanára kapta az elismerést.

A korrepetítorok közül Rostetter Szilveszter került díjazásra, aki az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola zongorakísérője.

Köszönettel tartozom kollégáimnak, akik szívvel-lélekkel dolgoztak egész nap a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. Külön köszönettel tartozom képzőművész kollégáimnak (Báron Laura, Szottfried Zsófia és Tóth Tamás) és növendékeiknek, akik a versenyre egy egyedi medált készítettek minden résztvevőnek.

Fő támogatóink a Serczli Pékség, a Hotel Aphrodité, Domoki Soma Ashkatan marimbaverők forgalmazója. Támogatóink a Tam-Tam Dobcentrum, a Rétesház Göd és a Ferricsi Virgábolt voltak.

Nevelő-Szavári Anita

Még szintén érdekelheti...