Göd

Öt iskola, ezer kilométer, egymillió sporteszközre

A Gödi Rotary Klub hagyományt teremtett, amikor 2019-ben a Fétis Crossfutáshoz csatlakozva – balatonfüredi-veszprémi minta alapján – meghirdette a „Fuss az iskoládért 1911 métert!” elnevezésű jótékonysági futóversenyt.

Az esemény idén szeptember 24-én igen népszerűnek bizonyult, hiszen a térség 5 iskolája, közel 500 diák és tanár részvételével rendezték; 3 futamban összesen ezer kilométert futottak a résztvevők, a szervezők közel 1 millió forintos támogatást osztottak szét. S hogy miért épp 1911 méter? Mert ezen a számon jegyezte be a Rotary International a magyarországi Rotary klubokat tömörítő Rotary Magyarország szervezetét.

A program lényege: a diákméter-számláló segítségével mérhető, hogy a tanulói létszámhoz viszonyítva melyik iskolát képviselik, azaz támogatják legtöbben a résztvevők, majd ennek megfelelően az intézmények a partnereknek köszönhetően sporteszköztámogatásban részesülnek.

Eredmények (az iskolák teljesítménye alapján, létszámarányosan): 1. a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Sződliget), 2. a Németh László Általános Iskola (Göd), 3. a Huzella Tivadar Általános Iskola (Göd), 4. a Búzaszem Általános Iskola (Göd); különdíjas a Formabontó Tanulóközösség (Göd). Iramfutók, felső tagozat, a leggyorsabb fiú Simon Vince (Gárdonyi Iskola), a leggyorsabb lány Pap Réka (Gárdonyi Iskola); alsó tagozatban a leggyorsabb fiú Mészáros-Kormány Csanád (Huzella Iskola), a leggyorsabb lány Csendes Hanna (Gárdonyi Iskola). A tanár-diák futam győztese: Szépné Jávorszky Dóra és Kozma Zselyke (Huzella Iskola).

(V.F.)

Még szintén érdekelheti...