Dunakeszi

Forgalmi rend változás a Duna közelében

A Duna utca, a Duna sor, a Felhő utca lakosai és a sétálók biztonsága érdekében sebessegékorlátozások és parkolási szabályozások bevezetése várható – írja a dunakeszi.hu.

„Felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét, hogy Duna-partunk egyre népszerűbb volta miatt, az ott élők nyugalma érdekében néhány héten belül forgalmi rend változások kerülnek bevezetésre a Duna soron és a Duna utcán.

Az amúgy is keskeny Duna utcán az ingatlantulajdonosok sok esetben nem tudják megközelíteni otthonukat saját gépjárműveikkel a Duna-partra autóval érkező számtalan látogató által leparkolt autó miatt. A városüzemeltetési osztály a lakossági panaszok kivizsgálása érdekében helyszíni szemlét tartott, amely igazolta a bejelentéseket. A vizsgálat eredményeként a Megállni és Várakozni tilos táblákat! helyeznek ki a Duna utcán az Eper utca és Duna sor közti szakaszon mindkét irányban.

Szintén a városüzemeltetési osztály felülvizsgálata alapján 20 km/órás sebességkorlátozás kerül bevezetésre a vegyes – gyalogosok, kerékpárosok, autósok – használatú Duna sor Rév út és Kiscsurgó utca közötti szakaszán, míg a Felhő utcán 30 km/órás sebességkorlátozó tábla inti majd az autósokat a lassúbb haladásra, valamint közlekedésbiztonsági tükör kerül a Felhő – Kiscsurgó – Pihenő utcák kereszteződésébe” – olvasható az önkormányzat közleményében.

Fotó: dunakeszipost.hu

Még szintén érdekelheti...