Dunakeszi

Adatkiáramlás nem, adatvesztés igen – újabb részletek a városházát ért kibertámadásról

Magasabb szintről kér segítséget a dunakeszi önkormányzat a városházát ért kibertámadás után – ez derült ki a képviselő-testületi ülésen. Azt is megtudtuk, hogy ezzel még mindig küzd a hivatal.

Adatkiáramlás nem történt a városházát ért számítógépes támadás közben – ez a napokban kipattant, az önkormányzatot ért kibertámadás legújabb fejleménye.

Mint arról a Post az elsők között számolt be, zsarolóvírussal támadták meg az önkormányzat informatikai rendszerét. Az esetről szó volt a képviselő-testületi ülésen is. Dióssi Csaba kérdésre azt válaszolta, hogy titkosították az adatok egy részét és ennek feloldásáért pénzt kértek az önkormányzattól – írja a duankeszipost.hu.

A polgármester szerint adatkiáramlás nem történt, de némi adatvesztés igen. Arról is beszélt egy kérdésre válaszolva, hogy “magasabb szintről kérnek segítséget az ügy kivizsgálására”. További részleteket azonban nem mondott a polgármester.

Mindenesetre az a protokoll az államigazgatásban, hogy az ilyen ügyet a Nemzetbiztonsági Szolgálatnak kell jelenteni, vélhetően (informálisan megerősítették) erre utalt a polgármester.

Még szintén érdekelheti...