Sport

István, a mi bajnokunk!

Ragyogó arcú, csillogó tekintetű emberek a meglepetés varázslatos izgalmával gyülekeztek szeptember 13-án a váci Vanyek Béla Sportcentrumban, ahol a tokiói Paralimpián súlylökésben 5. helyen végzett kiváló sportember, Szőllősi István ünneplésére készültek.

A Váci Reménység Egyesület újdonsült büszkesége a férfi súlylökők F20-as kategóriájában állt a dobókörbe, hogy felvegye a versenyt a világ legjobbjaival.

István óriási elszántsággal készült élete első ötkarikás játékára, melyen csodálatos küzdeni akarással versenyezve idei legjobb, 13,59 méteres eredményével alig lemaradva a dobogóról, az előkelő 5. helyen végzett.

A szálfatermetű sportember sikeréért a százéves sportegyesület népes tábora mellett a sportág honi kedvelői egy emberként szurkoltak, akik szívük szerint felhelyezték a bajnokok dicsőségét hirdető babérkoszorút Szöllősi István fejére.  

A meglepetésünnepség -, amelyen sporttársai, edzői, családtagjai, egykori tanárai jelenlétében – Fábián Fédra szívet melengető köszöntő szavaival vette kezdetét, aki szinte minden mondatában kifejezésre juttatta, hogy mennyire büszkék Szöllősi Istvánra, a sportemberre, a barátra.

A meghatóan kedves ünnepségen köszönetet mondtak mindazoknak, akik hozzájárultak Szöllősi István sportolói pályafutásának egyengetéséhez, a kiváló edzőknek – élükön a közelmúltban elhunyt Szikora Gyulának, a két Magyarinak, Józsefnek és fiának, Zoltánnak -, egykori iskolája tanárainak, jelenlegi vezetőjének, Ványi Lászlónénak.

Verssel és népdalcsokorral köszöntötték az ünnepeltet, levélben gratulált dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök és utódja, Marton Zsolt, a tehetségét felfedező tanára, Benkő Zsuzsanna is írásban fejezte ki örömét, a város országgyűlési képviselője, dr. Rétvári Bence videóüzetben méltatta Szöllősi István sportemberi nagyságát. Köszöntőt mondott Kovács Őrs Levente, a Váci Reménység Egyesület elnöke is.

Érzelemmel átszőtt szavakkal beszélt a „nagy bajnok” sikeréről Oroszi Zsuzsanna, az MPB atlétikai szövetségi kapitánya, aki Tokióban is ott volt István mellett, Magyari József anekdotákkal fűszerezett színes köszöntője hűen mutatta be az egyesületben sportolók és a Váci Reménységért tevékenykedők összetartozásának példaértékű nagyságát és egymás iránti szeretetüket.

  • Meg vagyok hatódva, csodálatos érzés, hogy ilyen szeretettel köszöntöttek. Boldog vagyok! – mondta elérzékenyülve az ünnepelt.

Ez a szeretet és a tokiói 5. helyezés arra ösztönöz, hogy mindent megtegyek a párizsi olimpiai győzelemért! – jelentette ki lapunknak Szöllősi István, aki köszönetet mondott edzőinek, családjának, szüleinek, a testvérének, az egyesületnek, hogy a mindennapokban kitartottak mellette, és mindenben segítették céljai megvalósításában.

(Vetési) Dunakanyar Régió

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...