Dunakeszi

Felavatták a Sajdik-ház emléktábláját

A 20. század egyik legnevesebb zsokéja Sajdik Sándor volt, aki ezernél is több versenyt nyert. Az alagi lóversenypálya közelségében, a mai Márton Áron utcában élt családjával, feleségével, az Operaház balerinájával, Visnyei Sárával, fiúkkal, a Kossuth-díjas karikaturista grafikusművész, Sajdik Ferenccel és ifjú Sajdik Sándorral.

Az emléktábla-avatón beszédet mondott Szakáll Lászlóné, Dunakeszi díszpolgára, aki színes anekdoták közreadásával mutatta be Sajdik Sándor rendkívül gazdag sportkarrierjét, színes életútját. Lujzi néni köszönetet mondott az emléktábla avatása érdekében kifejtett tevékenységéért Horváthné Szentléleki Katalinnak, Harangozó Katalinnak, Lengyel Istvánnak és a városi önkormányzatnak!

A rendezvény háziasszonya Horváthné Szentléleki Katalin volt, aki tartalmas gondolataival gazdagította az ünnepség rangját. Az emléktábla-avatón Romhányi József verseit szavalta el nagy sikerrel Lengyel Anna és Lengyel András.

A város helytörténetében kiemelt helyet elfoglaló eseményen Sajdik Ferenc mellett felesége, a család több tagja és számos ismert karikaturista is jelen volt.

Az emléktáblát a Sajdik-ház jelenlegi tulajdonosai, Gozsin András és Kónya Ágnes avatták fel.

Az emléktáblát a Tóth Mariska Hagyományőrző Alapítvány és a Dunakeszi Városvédő és Szépítő Egyesület állította.

Ma délután, 16 órakor nyitották meg a Sajdik Ferenc alkotásait bemutató kiállítást a polgármesteri hivatalban.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...