Dunakeszi

Jelentős felújítások a Kiserdő utcában és a hozzácsatlakozó szakaszokon

Jelentős fejlesztések tanúi lehetünk Dunakeszin a 2. számú főutat a társasházakkal, a kertvárossal és a ligetes Duna-parti Katonadombbal összekötő Kiserdő utcában és a becsatlakozó utcák találkozási pontjainál.

A közel 500 méter hosszú út teljes hosszában újra cserélte ki a régi ivóvízvezetéket a DMRV Zrt., amely átadta a munkaterületet az újabb kivitelezőnek, amely – többek között – a becsatlakozó utak, szegélyek javítását végzi el – tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője. Hozzátette: napjainkban ezt a munkát végzik a Penta Kft. munkatársai.

Somodi István elmondta: a kivitelező megoldja a terület vízelvezetési problémáját, elvégzi a fedlapok cseréjét, javítását, szintbe helyezését.

– A felújítások mellett a kivitelező legfontosabb feladata lesz a garázssor előtti, különböző lejtésviszonyokból adódó műszaki problémák megoldása. A teljes körű javítási feladatok elvégzésére három hónapja van a kivitelezőnek – tette hozzá Somodi István.

  • A Kiserdő utca felújítása – a műszaki hibák kijavítása után – az új aszfaltréteg kivitelezésével zárul le, amely előtt elengedhetetlen a fentebb jelzett műszaki javítások elvégzése.

Somodi István azt is elmondta: jelentős esőzésekkor nem ritkán visszatérő probléma, hogy a szennyvízcsatorna nem tudja elszállítani a nagy mennyiségű vizet, amit az idéz elő, hogy sokan – a törvényi tiltás ellenére – az ingatlanuk területén összegyűlt esővizet a szennyvízcsatornába vezetik be.

  • A probléma megoldása nem az önkormányzat hatáskörébe tartozik, de számtalanszor jeleztük a közműszolgáltató DMRV Zrt.-nek, amely kereste a megoldást. Ám lássuk be, bármilyen átmérőjű vezetéket is építene ki a szolgáltató, akkor is fennáll a probléma, ha az ingatlantulajdonosok közül sokan továbbra is az illegális megoldást választják – tárta fel a valós helyzetet az osztályvezető, aki szerint, ha az állampolgárok hozzáállása nem változik, akkor mindig lesz egy szűk keresztmetszet, ami nem tudja kezelni a helyzetet.
  • Legutóbb két éve tartott egy nagyobb horderejű ellenőrzést a DMRV Zrt., a törvénytelenül eljárókkal szemben fellépett, pénzbüntetéssel sújtotta őket, de láthatóan nem oldódott meg a probléma.  

Az osztályvezetőtől megtudhattuk, hogy a közműszolgáltatókat minden esetben jó előre tájékoztatják arról, ha egy utcát fel akarnak újítani, hogy ne az aszfaltozás után „szabdalják” fel az utat egy-egy vezeték vagy infrastrukturális hálózat javítása miatt.  

  • Ez így volt legutóbb is a Határ út és a Rákóczi út felújításakor, újraaszfaltozása előtt is. Az önkormányzat minden pályázati lehetőséget megragad, hogy a régebbi, elhasználódott városi utakat felújítsa, melyekhez biztosítja az önrészt – hallhattuk Somodi Istvántól.

 Vetési Imre

Még szintén érdekelheti...