Dunakeszi

Átadták a városi kitüntetéseket

Dunakeszi Város Önkormányzata képviselő-testülete által szervezett október 23-i ünnepség a Kegyeleti Parkban tartott megemlékezés után a VOKE József Attila Művelődési Központ színháztermében folytatódott, ahol a városi kitüntetéseket adták át.  

    A Himnusz elhangzását követően Szeredi Helga, a Dunakeszi Programiroda munkatársa köszöntötte az ünneplőket. Elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon március utolsó csütörtöke helyett az eseményt az október 23-i nemzeti ünnephez kötötték.

    Elsőként Szűcs Laura, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének-tanszakos növendéke a Madárka, madárka és a Zölderdőben jártam kezdetű magyar népdalokat adta elő Korényi Judit zongorakíséretével. Felkészítette Dér Krisztina.

  
Minden város életében sok egyéb mellett fontos tudni, hogy milyen emberek dolgoznak azon, hogy jó legyen élni a településen – fogalmazott köszöntőjében Dióssi Csaba. Majd így folytatta: – Minden évben a képviselő-testület eldönti, hogy kik kapjanak elismerést.

Mindazok, akik megkapják a kitüntetést, azzal a büszke tudattal vehetik át és vihetik haza, hogy érdemes volt dolgozni a városért. Sok fáradozás, kemény munka van az elismerések mögött és nagyon fontos, hogy a kitüntetetteket szeretnénk példaként állítani a többiek elé. Köszönöm a munkájukat, gratulálok az elismerésekhez. Végül köszönetet mondott Tuzson Bence államtitkárnak – akivel sokat dolgoznak együtt a város érdekében –, hogy megtisztelte jelenlétével az ünnepséget.


– Mi a titka annak, hogy a város a térség legélhetőbb települése – kezdte ünnepi beszédét az államtitkár. – A titok a fejlődés. Új építmények jönnek létre, megszépülnek az iskolák, megújulnak az óvodák, megszépül a művelődési ház. A titok a közösségé, egy erős közösségé. Ennek a városnak a közössége erős, egységes közösséggé vált. És ezért képes fejlődni a város. De fontos, hogy vannak emberek, akiknek a munkája erősíti azt, hogy az itt lakók valódi közösségé váljanak. Sokan, sokat dolgoznak ezért. De mindig vannak kiemelkedő emberek. Dunakeszi Város Önkormányzata látja ezt és értékeli a munkát. Elismerik azt a munkát, amit a városért, a közösségért tesznek. Példát mutatnak. A jövő a tehetséges fiataloké, a tehetséget, a képességet a jövőért, a városért kell majd kamatoztatni. A kitüntetettek munkája járul hozzá ahhoz, hogy Dunakeszi az ország leggyorsabban fejlődő városa, mondta végezetül az államtitkár.

Ezt követően az országgyűlési képviselő, a város vezetői és a képviselő-testület tagjai átadták a kitüntetéseket:

Király János „Közbiztonsági Díj”

Richvalski Viktor „Dunakeszi Város Sport Díja”’

Hirschberg Attila „Dunakeszi Városi Közművelődési Díj” (Nem volt jelen)

Péter Ágnes „Dunakeszi Városi Pedagógiai Díj”

Dr. Tirtl Anna „Dunakeszi Város Egészségügyéért Dr. Bayer Emil Díj”

Szakorvosi Rendelőintézet „Dunakeszi Városért plakett”

Zupka Sándor „Dunakeszi Városért” kitüntető cím

Solymosi László „Dunakeszi Város Díszpolgára” kitüntető cím

  Az elismerések átadását követően, az ünnepség méltó lezárásaként Liszt Ferenc XI. magyar rapszódiáját Kováts-Szőcs Benedek, a művészeti iskola növendéke adta elő (Fk: Dr. Domoszlai Erzsébet).    

    Az ünnepség a Szózat hangjaival fejeződött be.

Katona M. István

Fotó: A szerző és Kovács Zsolt felvételei

Még szintén érdekelheti...