Sport

Nyári szép emlék – horgásztábor Dunakeszi balatonakarattyai üdülőjében

Idén immár harmadik alkalommal, 2021. június 19-26. között rendeztük meg a horgásztábort Dunakeszi Város Önkormányzatának balatonakarattyai üdülőjében.

A szervezésnél arra törekedtünk, hogy elsősorban dunakeszi gyerekeket, a 8-14 éves korosztályt vigyünk táborozni. Most is, mint minden alkalommal, hamar betelt a 24 hely, amelyben kis létszámban lányok is szerepeltek, négyen. A horgászat ettől még nem kifejezetten férfi sport, szerencsére egyre inkább kedveltté válik a hölgyek körében is. Voltak visszatérő ismerős gyerekek és új arcok is…

Az eddigi tapasztalatok alapján igyekszünk minden évben jobban, szakszerűbben működtetni a tábort, hogy a rendelkezésre álló időben minél jobban megismertessük a gyerekeket a horgászsportban rejlő szépségekkel. A gyerekek a tábort megelőző szülői értekezleten megbeszélt felszerelést hozták magukkal. Kiegészítőket és az etetőanyagot, csalikat a tábor költségvetéséből biztosítottuk. 

Délelőttönként elméleti foglalkozások, szakmai előadások, filmvetítések, délutánonként gyakorlati foglalkozások, mint horogkötés, szerelékkészítés szerepeltek a programban. Horgászatra a kora reggeli és a késő délutáni, kora esti időpontokban nyílt lehetőség, egyrészt a halak táplálkozási szokásaihoz igazodva, másrészt a nyári időjárási körülményeket is figyelembe véve. A kisebbek a napozó stégről vagy a partról próbálkozhattak, a nagyobbak pedig felnőtt kíséretében a Balatonban elhelyezett horgász stégről vethették be horgaikat.

A köztes időkben volt alkalom pingpongozni, röplabdázni, na és persze strandolni! Ébresztő reggel hétkor volt, a reggeli után a szobarendet ellenőriztük, naponta ismertetve, aznap kié volt a legrendezettebb szoba. Győztest a tábor végén hirdettünk. Ebéd után egy óra csendes pihenőt iktattunk be. Takarodó este tíz órakor volt. A gyerekek ügyesek voltak, főleg a keszegfogásban. Egy alkalommal bográcsos halászlé, máskor pedig sült keszeg jutott kóstolásként a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

A tábor végén a már megszokott snecifogó versenyt rendeztük meg, minden résztvevőt kis ajándékkal jutalmazva, a dobogósokat horgász felszereléssekkel díjazva. A tábor szervezésében és lebonyolításában részt vettek: Vízhányó Károly táborvezető, Seltenreich József sportigazgató, Imre Zsolt, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, Turányi Balázs, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. vagyongazdálkodási vezetője és e sorok írója, Tóth György szakmai felelős.

Tóth György

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Még szintén érdekelheti...