Egészségügy

Dunakeszi polgármestere nem rendeli el a kötelező oltást

Az önkormányzati szférában a polgármesteri hivatalok és önkormányzati fenntartású köznevelési, szociális, kulturális és egyéb intézmények esetén a polgármester dönthet arról, hogy kinek írja elő a védőoltás beadását – ez áll a Magyar Közlönyben. Dunakeszin egyelőre nem terveznek ilyet, mert mint az Dióssi Csaba polgármester november 4-én, a helyi Telekeszi TV-nek adott interjújából kiderült, a polgármesteri hivatalban dolgozók közel 90 százaléka már korábban felvette az oltást.

Mint elhangzott, vannak néhányan, akik elsősorban egészségügyi okokból vagy nem rendelkeznek teljes körű információval, ezért nem oltatták be magukat.

A rendszeres vezetői konzultáción legutóbb úgy foglaltak állást, hogy a dunakeszi helyzet jelenleg nem indokolja a kötelező oltás elrendelését.

Dióssi Csaba azt is elmondta, hogy az önkormányzat intézményeiben is magasnak nevezhető az oltást felvevők aránya. Dunakeszin kiemelten magas a beoltottak aránya, ezért az általános rendelkezéseken kívül más, szigorúbb intézkedést nem terveznek bevezetni – tette hozzá a polgármester.

(Vetési)

Még szintén érdekelheti...