Göd

Csapadékvíz-elvezetés épül a Göd-Nevelek Csíz utca déli szakaszán

Pénzügyminisztériumi támogatással valósul meg Göd-Nevelek fő közlekedési útvonalának, a Csíz utca déli szakaszának csapadékvíz kezelése. A mintegy 117 milliós projekthez Pest Megye Területfejlesztési Programjából 68 millió forint céltámogatást folyósítanak. Az építkezés 2022 februárjában ér véget – írja szerkesztőségünkbe küldött közleményben Hlavács Judit alpolgármester.

2021. szeptember 13. és 2022. február 13. között, a Pénzügyminisztérium célzott 68 024 036 forintos támogatásával, összesen 117 134 485 Ft ráfordítással valósul meg a göd-neveleki Csíz utca csapadékvíz-elvezetési hálózatának kiépítése Pest Megye területfejlesztési programja keretében. A kivitelező Bonex Építőipari Kft. zárt csapadékvíz-elvezető csatornát épít az Őszapó utcától az Ilka patakig, valamint szikkasztó árkok létesülnek az Őszapó utcában.  

Mivel a munkálatok miatt le kell zárni a városrész fő útvonalát és az odavezető hidat, a közlekedés biztosítása érdekében az önkormányzat mintegy 31 milliós ráfordítással új átereszt építtetett az Ilka patakon a Verseny utcában, és soron kívüli karbantartásra került sor az elkerülő útvonalon. A terelések és lezárások november 15-étől előreláthatólag december 22-ig tartanak.

A beruházás eredményeképpen megszűnik az Őszapó utcai ingatlanok zivatarok idején történő elöntése, valamint a gerinc megépülésével lehetővé válik a környék jelenleg lefolyás nélküli utcáiban a csapadékvíz kezelésének későbbi megoldása.

Képünk illusztráció

Még szintén érdekelheti...