Göd

Új utakat kap a gödi Samsung

A Samsung-gyárnak helyet adó gödi ipari-innovációs fejlesztési területhez kapcsolódó útfejlesztések tervezését a Flavus Mérnökiroda Kft. nyerte, nettó 206 millió forintos ajánlatával. A becsült ellenérték 30 millió forinttal több volt.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat meghatározása a következő: tervezési szerződés a gödi ipari-innovációs fejlesztési területhez kapcsolódó, az M2 gyorsforgalmi út környezetében szükséges csomópont és útfejlesztések engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációjának elkészítésére.

 A tervezési terület az M2-es autóút meglévő csomópontjától indul. Az új utak együttes hossza hozzávetőleg 3,5 kilométer, amelyből 2 kilométernyi 2×2 sávos, a többi pedig 2×1 sávos lesz. Meg kell tervezni 2,1 kilométer kerékpárutat és 500 méter zajárnyékoló falat is – írja a Napi.hu.

A nyertessel január 13-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a tenderen a Roden Mérnöki Iroda Kft., az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., az UTIBER Közúti Beruházó Kft., az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., a Vonalvezető Mérnöki és Gazdaságfejlesztő Kft., az Innober-Wave Építőipari és Szolgáltató Kft., valamint a Cívis Komplex Mérnök Kft. is.

Mint a Napi.hu korábban megírta, múlt év júliusban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a kormány a gödi Samsung-gyár víziközmű-beruházásait. A fejlesztés Göd mellett Sződligetet, Vácot és Dunakeszit érinti. A kormány még májusban határozatba foglalta, hogy a gödi Samsung-gyár a víziközmű hálózatához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésére közel 12 milliárd forinthoz jut. A kivitelező a helyi szolgáltató, a DMRV lesz. még áprilisban egy rendelettel a kormány a gödi Samsung-gyárat különleges gazdasági övezetté nyilvánította, így elvonva az ellenzéki vezetésű Gödtől a momentumos városvezetés bevételeinek mintegy harmadát.

Még szintén érdekelheti...