Dunakeszi

Ünnepi hangulat a Casalgrande téren – Megnyílt a karácsonyi vásár és a jégpálya

A dunakeszi Casalgrande térén szombat délután három órakor ünnepélyesen is megnyílt az adventi vásár és a műjégpálya.

Takács Edit és Seltenreich József. Fotó: Bocskay Zsolt

Takács Edit, a Dunakeszi Programiroda munkatársa kedves szavakkal köszöntötte az ünneplő közönséget, örömét fejezte ki, hogy sokan eljöttek az adventi rendezvénysorozat nyitó programjára, akiknek boldog karácsonyi ünnepeket kívánt a város nevében. Bejelentette, hogy az ünnepélyes gyertyagyújtás mind a négy vasárnap 16 órakor lesz, melyet kulturális programok követnek.

A köszöneté az első szavam – kezdte ünnepi megnyitóját Seltenreich József. Az önkormányzati képviselő elismerését és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Barátság úti lakótelep szívében, a Casalgrande téren megnyílhatott az adventi vásár, és ide kerülhetett a „fantasztikus jégpálya.”

Megköszönte az autósok megértését és türelmét, akiknek a jégpálya részére elfoglalt 50 parkolóhely miatt egy kicsit távolabb kell parkolniuk, de reméli, hogy az adventi hangulat és az ünnepi környezet mindezt kárpótolja. Befejezésül nagyon boldog ünnepeket kívánt Dunakeszi valamennyi polgárának.

Fotó: Bocskay Zsolt

A jégpályát a Fazekas iskola két tanulója, Halász Csenge és Koczka Zsófia műkorcsolya-bemutatójával és a VSD jégkorongszakosztályában jégkorongozó fiatalok meccsével nyitották meg.

Fotó: Bocskay Zsolt

A bemutatók után a műjégpályát „elfoglalták” a korcsolyázás szerelmesei, akik örömmel és kipirult arccal siklottak a tükör sima jégén.

Casalgrande téren kinyitottak az ünnepi díszeket, ajándéktárgyakat forgalmazó faházikók, hosszú sorok kígyóztak kürtőskalácsot, a lángost, a laskát, a krumplis lepényt, és a finom ízesítésű forralt teát és bort kínáló pultoknál.

A gyerekek sokaságát vonzotta a Portéka Színpad műsora. Majd később, az első adventi fellépő, Komonyi Zsuzsi közkedvelt dalokkal, kedvességével ünnepi hangulatot csempészett az emberek szívébe…

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Komonyi Zsuzsi

 

Még szintén érdekelheti...