Dunakeszi

Gőzöl a forró aszfalt a Kiserdő utcában

Mint arról a Dunakeszi Polgárban több alkalommal is beszámoltunk, az elmúlt időszakban a DMRV Zrt. kicserélte az ivóvízvezetéket a Kiserdő utcában. Elkészült az útpálya és környezetének műszaki felújítása is és így december 10-én a Penta Kft. alvállalkozója, az Aszfalt&Bontás Kft. munkatársai elkezdték az 540 méter hosszú, hat méter széles út aszfaltozását, mellyel két nap alatt végeznek.

A DMRV Zrt. által kivitelezett ivóvízvezeték cseréje mellett az út felújítását végző kivitelező megoldotta a garázssor előtti, különböző lejtésviszonyokból adódó műszaki problémákat is. Kijavították a szegélyeket és az esővíz-elvezetőket is, ám erről korábban lapunknak így nyilatkozott Somodi István, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezető: „Jelentős esőzésekkor nem ritkán visszatérő probléma, hogy a szennyvízcsatorna nem tudja elszállítani a nagy mennyiségű vizet, amit az idéz elő, hogy sokan – a törvényi tiltás ellenére – az ingatlanuk területén összegyűlt esővizet a szennyvízcsatornába vezetik be.”

Ezen a helyzeten is segíthetnek a Kiserdő utcában és környezetében elvégzett műszaki felújítások és a lakosság környezettudatosabb szemlélete.

A Kiserdő utca felújítása, aszfaltozása döntő többségében önkormányzati forrásból valósult meg.

(B. Szentmártoni) Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...