Dunakeszi

Ahol a természet és a szerelem találkozik

Lakatfal, találkahely, természetre nevelés, avagy a megújult Kiscsurgó-völgy Dunakeszin.

Véget ért a Kiscsurgó rehabilitációjának második üteme, a növényzet rendezése és a gyalogutak, hidak kiépítése, valamint a kis tavak kitisztítása után a minap a fogadótér is elkészült. Mint Dióssi Csaba polgármester elmondta, a terület rendbetételével egy régi vágy teljesült. „Szerettünk volna egy olyan romantikus helyet a városon belül, amit a pároknak tudunk ajánlani, ahol természetes környezetben néhány kellemes órát el tudnak tölteni” – fejtette ki a polgármester. A Kiscsurgó völgyének több bejárata is van, de a most átadott fogadótérhez a régi strand kovácsoltvas kapuján át juthat el a látogató. A kapu a szerelmesek lakatfala is egyben, amelyből ez az első és egyetlen Dunakeszin.

Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője, Nyiri Márton alpolgármester, Dióssi Csaba polgármester, Tóth Eszter városi főkertész

„Országszerte több városban is elterjedt szokás, hogy szerelmesek lakatot helyeznek el különböző helyekre, kerítésekre, kapukra, hidakra, korlátokra. Dunakeszin ezt a célt ezzel a jelképes kapuval valósítottuk meg” – magyarázta Dióssi Csaba. Hozzátette, annyi a kivitelezők kérése, hogy a párok a lakatokat a két fix kiskapura akasszák, hogy a két nagy szárny nyitható maradjon, ne húzza le a nagy súly.

Az első lakatot Dióssi Csaba polgármester és menyasszonya, Gaál Andrea helyezte el a szerelemfalon

Dunakeszi Város Önkormányzata az elmúlt évtizedben komoly programot dolgozott ki arra, hogy a Duna-partot jobban bevonják a város életébe. A Duna-parti sétányok, a kerékpárút létesítése, a nemrégiben megújított tanösvény mellett e cél érdekében vette meg évekkel ezelőtt a mai szabadstrand területét is az önkormányzat. A Kiscsurgó rendbetétele még váratott magára, de ezzel a projekttel egy igazán élvezhető, élményekben gazdag Duna-partja lett a városnak. „A Kiscsurgó-völgyének korábbi terveit Tóth Eszter főkertész asszony továbbgondolta és jó ötletekkel praktikusabbá tette, amelyhez gratulálok neki és a választott kivitelezőknek, nagyon szép munkát végeztek!”- mondta a polgármester.

A most átadott fogadótér nemcsak találkozási pont, hanem a Duna-part déli részén megújított tanösvényhez hasonlóan lehetőséget kínál természettel kapcsolatos előadások megtartására, a fiatalok természetre nevelésére természetes környezetben.

Szeredi Helga

Fotó: KesziPress

Tóth Eszter (balról) városi főkertész és kolléganője
Cikkünk szerzőjének, Szeredi Helgának (balról) és a hivatal munkatársának is nagyon tetszik Dunakeszi legújabb büszkesége

Még szintén érdekelheti...