ünnep

Dunakeszi ismét összefogott

Az utóbbi évek legeredményesebb adománygyűjtő akciója zajlott 2021 karácsonyára Dunakeszin. Több mint 3.000.000 Forint értékben hetvennél is több gyermek, valamint több száz család ünnepe lett szebb a közösség erejével.

Három alkalommal is megtelt az adventi vásárban kihelyezett adománygyűjtő faház, ahová – bár az ünnepek elmúltak – még mindig érkezik becsomagolt ajándék.

„Az utóbbi évek legeredményesebb adománygyűjtő akciója van mögöttünk, több mint 70 gyermeket sikerült személyre szólóan megajándékozni. A cipősdobozok mellett nagy összegű felajánlások is érkeztek, amelyeknek köszönhetően minden gyermeknek teljesíteni tudtuk a kívánságát. Ezúton is köszönöm minden adományozónak az önzetlen támogatást! Bízunk benne, hogy a jövőben bővül majd a felajánlók köre” – mondta Szabó József egyházügyi tanácsnok, az akció életre hívója.

Az úgynevezett cipősdoboz akció mellett Dunakeszin 2021 decemberében többféle összefogás is elindult, hogy a nehezebb anyagi körülmények között élők karácsonya is szép és meglepetésekkel teli legyen. A sorozat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tartós élelmiszer gyűjtő kezdeményezésével indult, ehhez Dunakeszi-szerte több helyszínen lehetett csatlakozni. A DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével, az élelmiszerbanki gyűjtésből, több mint 160 család kapott tartós élelmiszer csomagot, míg a Rotary Club Dunakeszi kezdeményezésével további 100 családhoz jutott el a segítség, valamint a Természetesen Dunakesziért Egyesület is 50 család támogatását szervezte meg. Mint Gál Gellért Ákos, a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, a következő napokban, hetekben még folytatódik az adományok átadása, hogy minden család, amelyekről értesültek megkapja a dunakesziek jótékony célú felajánlásait.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...