Közbiztonság

A felzárkózás útját járja Csörög – 21 modern térfigyelő kamerát telepítettek a településen

40 millió forint állami támogatásnak köszönhetően 21 darab világszínvonalú térfigyelő kamerát telepítettek Csörög község közterületén. A fejlesztés révén tovább javul a településen élők közbiztonsága, segíti a bűnmegelőzést – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Az Emmi parlamenti államtitkára ismertette: a helyi önkormányzat eredményes pályázatot nyújtott be a Belügyminisztériumhoz. Az elnyert pénzügyi forrásból Csörög legforgalmasabb utcáiban és közlekedési csomópontjain kerültek elhelyezésre a modern térfigyelő kamerák az országos Szitakötő program keretében.

– Nagyon fontos, hogy Európa egyik legbiztonságosabb országa legyen Magyarország, amiért mindent elkövetünk. Ezt a célt szolgálják az olyan bűnmegelőzési fejlesztések is, mint amilyen Csörög közterületén kiépült – mondta az országgyűlési képviselő.

Szorcsik József, dr. Rétvári Bence, Vecsei Miklós


– Az önkormányzattal együttműködve régóta dolgozunk a helyi lakosság közbiztonságát szolgáló műszaki fejlesztés megvalósításáért, amely hatékonyan segíti a Máltai Szeretetszolgálat helyben végzett felzárkóztatási programját is – jelentette ki Rétvári Bence.
– A térfigyelő kamerarendszer képeit – az arra kijelölt szakember mellett – a rendőrség központjában is látják, ami jelentősen segíti a bűnmegelőző és felderítő munkát – emelte ki Szorcsik József polgármester, aki szerint tovább javul a községben élők közbiztonsága. 

Csörög vezetője elmondta: a település be- és kimenő forgalmát is kontrolláló világszínvonalú – rendszámfelismerő – kínai kamerarendszert telepítettek, melynek felvételeit megőrzik.

A település mindennapi életében nagy jelentőségűnek számító fejlesztésért Szorcsik József köszönetet mondott a kormánynak, Rétvári Bence országgyűlési képviselőnek és a szociális felzárkóztatást is támogató Máltai Szeretetszolgálatnak. Mint fogalmazott: az infrastrukturális- és szociális fejlesztés és felzárkóztatáshoz hasonlóan kiemelten fontos számukra Csörög közbiztonsága is.

21 darab modern térfigyelő kamerát telepítettek a település legforgalmasabb utcáiban


– Én úgy gondolom, hogy kamerákra addig van szükség, amíg a közösség minden tagja nem érzi jól magát. Bátran kimondhatjuk, hogy egyelőre még nem tartunk ott, hogy mindenki jól érezze magát – mondta Vecsei Miklós.

A miniszterelnöki megbízott kifejtette: három éve érkeztek a segítők Csörögbe, akik igyekeznek komplexen kezelni a helyi problémákat, a felzárkóztatást.

– Ennek a nagy ívű, hosszú folyamatnak -, amit röviden szólva a fogantatástól a foglalkoztatásig tart – egy szelete a közbiztonság, a bűnmegelőzés. A következő évekre világos terveink vannak, melyek megvalósításának sikere nemcsak pénzen múlnak, hanem sok jó szakemberen is, akiket – a műszaki területhez hasonlóan – a szociális területen is ide kell csábítani – vázolta fel Vecsei Miklós.

A Dunakanyar Régió kérdésére a polgármester elmondta, hogy a község bűnügyi fertőzöttsége miatt indokolt volt a térfigyelő kamerarendszer kiépítése. De a tényekhez tartozik az is – folytatta -, hogy Csörög a felzárkózás útjára lépett, amely megmutatkozik az utóbbi időszakban megvalósított vagy folyamatban lévő fejlesztésekben is. – Óriási eredménynek tartom, hogy két év alatt 30 százalékra lecsökkent a bűncselekmények, a szabálysértések száma. Bízom benne, hogy a kamerarendszer működése, a rendőrség és a polgárőrség hatékony jelenléte tovább csökkenti a bűnügyi statisztikánk számait – húzta alá Szorcsik József polgármester.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...