Kitekintő

Megtalálták Zente Ferenc táblácskáját a dunakeszi fenyőfán

Csütörtökön bontották le a főtéri karácsonyfát. Arról a fáról van szó, amelyre az önkormányzat a 2021-ben született dunakeszi gyerekek névtáblácskáit rakta fel – írja a dunakeszipost.hu.

Édesapámat Ferencnek hívták, nekünk pedig tetszett a Zente név és gondoltuk, hogy játszunk egy kicsit a névadáskor – mesélte el az a fiatal apuka, akivel a főtéri karácsonyfa bontásakor találkoztuk. Elmesélte, hogy “civilben” nagy Szomszédok rajongó és már gyerekként is követte a népszerű sorozatot, majd az ismétléskor is újra megnézte.Reméli, hogy fia nem fog ezért a kis névjátékért neheztelni rá felnőtt korában.

A családnak egyébként van egy nagyobbacska lánya is. Vele, és Zentével jöttek el “megtalálni” névtáblácskájukat. Mint az édesanya elmondta: ezt kedves emléket most nem teszik el, hiszen az ő karácsonyfájuk még hetekig állni fog, “szeretem nap, mint nap megnézni”, is felkerül a fára a kedves emlék.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat a 2021-ben Dunakeszin született gyerekek nevével díszítette fel a főtéri karácsonyfát. A viharban kidőlt fákat korongokra vágva megfestették és felcímkézték azoknak a gyerekeknek a neveivel és születési dátumukkal, akik 2021-ben babacsomagot kaptak a várostól.

A január 6-ai leszedés után aki szeretné, az megkapja a kis táblácskáját a városházán, amely a babacsomagban lévő, és a Vámos Robi által festett kincses dobozban is elfér.

Még szintén érdekelheti...