Közlekedés

Közel 1300 B+R parkoló épült meg a MÁV állomásmegújító programjában 2021-ben

A vasúttársaság kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. A legforgalmasabb állomásokat érintő „50 megújuló állomás” program 2019-ben indult, ennek keretében 2021-ben 10 helyszínen fejeződtek be karbantartási és felújítási munkálatok, 3 helyszínen 100 P+R és 26 helyszínen 1298 B+R parkoló épült összesen.

Régiónkban 2021-ben Sződ-Sződliget megállóhelyen felújították a felvételi épületet, a homlokzatot és megújult az utasváró is, a peronokon az aszfaltburkolat javítása mellett új padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki, a gyalogos aluljáró felújításának részeként a lépcsőket is kijavították. A gyalogos-aluljáró világításának felújítása megtörtént.

Vác-alsóváros megállóban a peronokon új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek ki, valamint új biztonságtechnikai rendszert építettek ki, a betonkerítés festése és az aluljáró lépcső tetőfedése is elkészült.

26 helyszínen 1298 B+R parkoló épült 2021-ben. Így, többek között Zebegényben 60, Alsógödön, Erdőkertesen, Fóton, Fótújfalun, Őrbottyánban 40-40, Nagymaroson, Sződligeten 20-20 kerékpártároló épült ki.

A tervezetten 2023-ig tartó „50 megújuló állomás” program keretében idén is tovább folyatódnak a karbantartási munkálatok. Nagymaros-Visegrádon és Szobon is folyamatban van a felvételi épület felújítása, ezeket tervezetten szintén idén befejezik. Továbbá Felsőgödön 60 kerékpártárolót létesítenek.

A vasút társaság beszámol arról is, hogy a már említett Nagymaros-Visegrádon, Alsógödön, Sződ-Sződligeten elvégzett felújítási munkák és fedett kerékpártárolók építése mellett Dunakeszi-Gyártelepen 20 fedett kerékpártárolót alakítottak ki. Ezen kívül Dunakeszi-Gyártelepen a helyi önkormányzat és a MÁV együttműködésében létrejött egy 30 férőhelyes P+R parkoló is.

Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Még szintén érdekelheti...