Belföld

Rétvári: 2 millió családos 600 milliárd forint adóvisszatérítést kap

Magyarország történetében a kormány példanélküli döntésének köszönhetően február első hetében közel 2 millió családos kapja vissza a tavaly befizetett adó összegét az átlagfizetés mértékéig. Országosan 600 milliárd forint kerül vissza a családokhoz. Itt a választókerületemben közel 15 ezer család kapja vissza a tavaly befizetett adót – jelentette ki Rétvári Bence országgyűlési képviselő szombaton Vácdukán a VII. fánksütő és forraltbor-főző verseny kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón.  

Az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a koronavírus-járvány nagyon sok család számára okozott gazdasági nehézségeket is. „S ahhoz, hogy Magyarország újra tudjon indulni és a családok lehessenek minden esztendőben a kormányzati döntések nyertesei, ezért fontos, hogy a családok számára visszaadjuk ezt az összeget” – világított rá a kormány döntésének társadalmi jelentőségére.  

Kifejtette: jól látható, hogy más támogatásokkal – CSOK, Babaváró támogatás – együtt nagyon sok család számára új lehetőségek nyíltak meg, mint korábban nem. Azt is látjuk, hogy 2010 előtt ezek a támogatások folyamatosan csökkentek, hiszen akkor megszüntették az otthonteremtési programot, a forint-hitelek kamattámogatását, a harmadik évre járó gyest, és elvették a családi adókedvezményt is – sorolta a korábbi kormányok megszorító intézkedéseit.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője szerint jól érzékelhetó, hogy van olyan kormány, amelyik úgy kezeli a gazdasági válságot, hogy annak nyertesei a családok lehessenek, és vannak olyan válságkezelések, mint 2010 előtt, amelyek a családoknál is megszorításokat alkalmazott, elvett pénzeket és megszüntetett támogatásokat.  

„Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra a családtámogatás terén is” – hangsúlyozta az Emmi parlamenti államtitkára, aki hozzátette: „Ugyanis, ha visszatér Gyurcsány Ferenc és a múlt, akkor újra elveszik a családoktól ezeket a támogatásokat, ha pedig mi folytathatjuk a kormányzásunkat, akkor – mint ahogy eddig is – minden évben bővíteni fogjuk a családtámogatásokat.”

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...