Dunakeszi

Az idősek számára is megnyitják a balatonakarattyai üdülőt

Kedvezményes áron pihenhetnek a 65 év feletti dunakesziek a városuk balatonakarattyai, tóparti üdülőjében. Elegendő jelentkező esetén az önkormányzat a térítésmentes utaztatást is biztosítja turnusonként.

Dunakeszi Város Önkormányzata a 65 év feletti dunakeszi lakosok számára kedvezményes pihenést kínál a városi üdülőben, Balatonakarattyán, az elő- és utószezonban. A 2580 m2-es tóparti létesítményt leginkább szervezett iskolai táborok, vagy tematikus sporttáborok megszervezésére használják, de magánszemélyek családi nyaralására is kibérelhetők. „A Gondoskodunk az Idősekről program keretében lehetőségeinkhez mérten szeretnénk biztosítani a balatoni pihenést az idősebb korosztály számára is. Most új kezdeményezésként a 65 év felettieknek készítettünk csomagajánlatot. amely minden segítséget és előkészületet tartalmaz. Akár egyénileg, akár csoportosan, többedmagukkal szeretnének egy kicsit kimozdulni megszokott környezetükből, és teljes szépségében, zavartalanul élvezni a Balaton nyújtotta lehetőségeket” – mondta lapunknak Csoma Attila, a Gondoskodunk az Idősekről Tanácsadó Testület elnöke.

Az üdülőben három turnusban várják a jelentkezőket, június 4-7-ig 3, június 7-10-ig 4 és szeptemberben 3-10-ig 7 éjszakára vehetők igénybe a tóra néző, saját fürdővel ellátott 2-4 fős szobák, apartmanok. Egy turnusban összesen 48 fő üdülésére van lehetőség.

A részvételi díj igen kedvező, 3.000 Ft/fő/éj + IFA (idegenforgalmi adó). Ha többen összefognak, legalább 10-12 fő esetén térítés nélkül a buszos oda- és visszautat is megoldja az önkormányzat egy-egy turnusban.

Az üdülő apartmanjaiban pici főzőkonyha is ki van alakítva, így az önellátás is választható. De a szervezett nyári táborokban már jól bevált vendéglátói, ételkiszállítási szolgáltatás és tálalás is igényelhető, bőséges adagok, ízletes ételek menza minőségben. Ez esetben reggeli 500,-, ebéd 1150,-, vacsora 950,-, tízórai és uzsonna 350-350,- forint értékben rendelhető, ami egy napra összesen 3350 forintot jelent. Egyébként egyéni igény szerint csupán napi egy étkezés is választható. Az igénylés a fenti árakon szintén minimum 10-12 fő esetén érvényes.

A 65 év feletti dunakesziek számára elérhető kedvezménnyel kapcsolatban érdeklődni lehet hétköznaponként 9-16 óráig Deliné Bradák Tímeánál a 06 70 635 9405 telefonszámon, vagy a e-mail címen.

Szeredi Helga (Dunakanyar Régió)

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...