Kitekintő

Huszártoborzó Dunakeszin

Huszárok látogattak ma a dunakeszi általános iskolákba, hogy diákokat toborozzanak a Dunakeszi Viadal gyalogsági csatajelenetéhez, melyre március 14-én délelőtt kerül sor a Katonadombon.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesület tagjai hetekig dolgoztak azon, hogy a gyerekek számára elkészítsék a díszes huszár kalapokat. Ezek mellé további nemzeti színű kellékeket is varázsoltak az egyesület tagjai, hogy a közönség soraiban ülő gyerekek is találhassanak számukra megfelelőt.

A hagyományőrzők bemutatója mellett sok színes programmal készülünk hétfőre:

néptáncfoglalkozás, helytörténeti kiállítás, solymászbemutató, solymásztábor, ládavasút, Virgonckodó Játszópark különleges fajátékai, Kalandozó Komédium interaktív játékai – ismertette közösségi oldalán Dióssi Csaba polgármester.

Meghívott vendég az Árpád Népe Hagyományőrző, Kulturális és Sport Egyesület, amelynek munkatársai jurtasátorral, kézműves foglalkozással és kiállítással is készülnek. A Fabula Bábszínház előadása 14.30-kor kezdődik, majd a Bóbita Zenekar szórakoztatja koncertjével a legkisebbeket.

A Viadalon debütál a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vándorkiállítása, valamint itt mutatják be elsőként a dunakeszi diáknegyed makettjét.

Még szintén érdekelheti...