Kultúra

A magyar költészet napja Dunakeszin

A magyar költészet napját 1964 óta minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. A tragikus sorsú költő születésnapjának 117. évfordulója alkalmából a dunakeszi Kölcsey Ferenc Városi Könyvtár József Attila, Ady Endre és Radnóti Miklós verseivel ünnepli a jeles évfordulót, a magyar költészet napját.

A könyvtár előterében József Attila, Ady Endre és Radnóti Miklós gyönyörű versei olyan kiváló művészek előadásában hangzanak el CD-ről, mint Hegedüs D. Géza, Jordán Tamás, Kaszás Attila.

Az olvasóteremben zsinórra csíptetett lapokon újabb és újabb versek köszöntik az irodalom, a versek kedvelőit a könyvtár munkatársainak köszönhetően.

Friss koszorúval tisztelegtek az utókor képviselői a költő nevét büszkén viselő József Attila Művelődési Központ épülete mellett több évtizede leleplezett mellszobor, Czinege István szobrászművész alkotása előtt.

 „A dolgok változnak. A vers örök.” József Attila sorai fejezik ki talán legjobban, hogy miért is fontos felhívnunk a figyelmet a költészetre – írja közösségi oldalán Dióssi Csaba polgármester.

V. I.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...