Kitekintő

A tettek emberei – ismét önzetlenül segítettek a gödiek!

Már másfél hónapja, hogy elindult az orosz invázió Ukrajna ellen. Erre reagálva az első napokban kialakítottunk Gödön, a Pesti úti kereskedésünkben egy adománygyűjtő központot, ahol a kezdetek óta több tucat teherautónyi szállítmányt sikerült összegyűjtenünk lakossági, intézményi és vállalkozások felajánlásából – írja közösségi oldalán Juhász Attila, az ÚjHáz Centrum Piramis Építőház Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy számtalan menekült családnak tudtunk a segítségére lenni a legkülönbözőbb formában. Az adományok jelentős részét közvetlenül Kárpátaljára tudtuk eljuttatni, mellette számtalan ukrán család látogatott el a gödi gyűjtőpontunkra személyesen, ahol fel tudták venni a számukra szükséges ruhaneműt. Több országos segélyszervezetnek pedig elsősorban logisztikai feladatokban segítettünk.

Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy az általunk összegyűjtött és méret szerint válogatott ruházati segélyszállítmányunk mai indulását megtekintette a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Kardos István barátunk is, amely a szervezet központi telephelyére kerül, onnan pedig az ország különböző pontjain lévő ukrán családoknak lesz hatalmas segítségére” – ismerteti Juhász Attila, aki beszámolt arról is, hogy a főigazgatótól megtudták: szervezetük 160 ezer ukrajnai menekültnek segített az elmúlt hetekben és emberfeletti munkát végeznek a kollégái…

„Végtelenül hálásak vagyunk az önkéntes külső segítőinknek: Váczi Editnek, Ledvényi Katalinnak, Lukács Józsefné Annának, Botos Katalinnak, Gimesi Beának, valamint Nyilas János, Fodor Imre, Hadi Tamás, Debre-Grónai Anikó munkatársaimnak, hogy hetek óta segítik és támogatják ezt a nemes feladatot!

Köszönjük mindenkinek a felajánlásokat és az adományokat, jó érzés látni, hogy így összefogott az ország…” – zárja sorait Juhász Attila.

Még szintén érdekelheti...