Sport

Jubileumi születésnapját ünnepelte a Bogyó László nevével fémjelzett dunakeszi teniszklub

A Dunakanyar tenisz Mekkájaként, a honi utánpótlás-nevelés fellegváraként, a hazai és nemzetközi versenyek egyik legelismertebb házigazdájaként jegyzett Nexon Dunakeszi Teniszklub látványos családi nap keretében ünnepelte 30. születésnapját április 23-án. A Magyarság sporttelepén működő teniszklubot a közelmúltban elhunyt Bogyó László elnök és felesége, Marika alapította 1992-ben, melyben az utóbbi évtizedben vezetőedzőként, napjainkban pedig már klubelnökként is meghatározó szerepet tölt be fiuk, Bogyó Tamás. 

A fiatal szakember édesapja feladatát is átvéve irányítja a neves teniszklub szakmai tevékenységét, aki érdeklődésünkre elmondta: – Jelentős mérföldkőnek tekintjük a klub 30. születésnapját, melyet egy tartalmas családi nappal teszünk még emlékezetesebbé, de egész évben színvonalas versenyekkel igyekszünk maradandó emlékké formálni a jubileumi esztendőt.

Bogyó Tamás elmondta: a hazai programok mellett idén két rangos nemzetközi versenynek adnak otthont.

– Mi leszünk a házigazdája a 14 éven aluliak, Champions Bowl nemzetközi versenynek és a 18 éven aluliak világranglista pontszerző versenyének is, ami jelentős szakmai elismerés a klub számára. Emellett a Magyar Tenisz Szövetséggel közösen szeretnénk édesapám emlékére a magyar első osztályú férfiak és nők részére egyaránt 1,5 – 1,5 millió forint összdíjazású versenyt szervezni – hallhattunk a tervekről.

A jubileumi családi nap programjáról megtudtuk: az eseményre meghívták az iskolatenisz programban résztvevő tanulók révén érintett közel 500 családot, melynek tagjai számára felkínálták a klubhoz való csatlakozás lehetőségét, ha heti rendszerességgel szeretnének a fiatalok vagy a szüleik teniszezni.  

– Nagy népszerűségnek örvend az iskolai teniszoktatás, sok fiatal kedvelte meg a világ egyik legnézettebb sportágát, akik közül nem kevesen vannak, akik versenyszerűen is elkezdtek teniszezni – tette hozzá Bogyó Tamás, aki nagy szeretettel beszélt édesapjáról, aki az elmúlt évtizedekben a kiváló edzőkkel együttműködve az ország egyik legjelentősebb klubját építette fel.
 

Az utánpótlás-nevelés mellett kitüntetett helyett foglal el a klub életében a társasági tenisz is, melynek sokan hosszú évtizedek óta a Bogyó család klubjában hódolnak.

– Délután a klubunkban teniszező gyerekeknek és a társasági tenisznek hódoló felnőttek részére szervez(t)ünk versenyt. Dióssi Csaba polgármester úr mellett egykori sportolók – köztük Ádám Laci – és olyan ismert vállalkozók, mint Harcsa Árpád és Szilágyi Lajos vívtak „gigászi” küzdelmet a vörös salakon, akik a kilencvenes, kétezres évek elején kezdtek el teniszezni apu szakmai irányításával. Ma is imádják ezt a csodálatos sportot! – mondta elismeréssel a hangjában a klubelnök, aki köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért, melynek köszönhetően optimális feltételek mellett működhet a Nexon Dunakeszi Teniszklub.  

Bogyó Tamás az elmúlt három évtized sikeres folytatása érdekében – mint fogalmazott, „apu agilitásával és intenzitásával” szeretné tovább vezetni a klubot, melyben 3 fedett és 7 szabadtéri pálya fogadja a teniszezőket.

 – Reméljük, hogy az önkormányzattal együttműködve még két fedett pályát sikerül építeni – bizakodik Bogyó Tamás, aki szerint remek háttérnek és a kiváló szakmai munkának köszönhetően több tehetséges fiatal bontogatja szárnyait a klubban.   

– Nagy büszkeséggel mondhatom, hogy a magyar tehetségek mellett jelenleg egy ecuadori és egy román kisfiú, valamint egy lengyel kislány is nálunk készül a versenyekre. Rajtuk kívül Takács Bercelt szeretném kiemelni, aki a fiú 14-es korosztályban fedett pályás magyar bajnok lett egyéniben és párosban. Ő már a 13. gyermek, aki magyar bajnokként a dunakeszi teniszklubból kerül ki, vagy itt dolgozik nálunk a magyar bajnokság megnyerése alatt. A 16-18 éves fiúk és lányok korosztályából többen is a magyar ranglistán az első 10-ben vannak, a válogatott színeiben szerepelnek. Úgyhogy bőven vannak büszkeségeink – mondta boldogan Bogyó Tamás.

A jubileumi születésnapot izgalmas mérkőzésekkel és ünnepi finomságokkal, ízletes bográcsgulyással ünnepelték, a felnőttek pezsgővel és az egri Bolyki Pincészet nemzetközi díjnyertes boraival koccintottak a teniszklub 30. születésnapján.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...