Kitekintő

Csomádon sporttelep, Dunakeszin diáknegyed, Gödön egyetem

Az itt élő emberek pontosan tudják, hogy csak békében lehet építkezni és fejlődni – nyilatkozta a Dunakanyar Régiónak Tuzson Bence országgyűlési képviselő.

Nagyon sok feladat áll még előttünk, ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy folytassuk a közös munkát – mondta el a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki példaként említette a csomádi sporttelep fejlesztését, amely hamarosan elkészül, továbbá a Dunakeszi Diáknegyedet és a gödi Huzella-kertet, amelynek nyomán a település a közeljövőben újra egyetemi várossá válhat. Mindig is az volt a célom, és a továbbiakban is azt szolgálom majd, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem – nyilatkozta lapunknak a képviselő.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere

– Az Ön vendége volt április végén Varga Mihály pénzügyminiszter Veresegyházon, azon a rendezvényen, amelyen sok más téma mellett a közeljövő legfontosabb célkitűzéseiről is beszéltek. Miért tartja fontosnak ezeket a találkozásokat?

– Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a közreműködését, segítségét és támogatását, aki munkájával és igyekezetével hozzájárult a közös sikerünkhöz. Meggyőződésem, hogy büszkének kell lennünk nemcsak térségünkre és azon belül a településeinkre – Csomádra, Csömörre, Dunakeszire, Erdőkertesre, Fótra, Gödre és Veresegyházra –, de egymásra is, az itt élő emberek sokaságára és sokszínűségére, a közösségünkre, valamint arra, hogy együtt egy olyan helyet, egy olyan térséget alkottunk meg, amelyben jó élni, ahová mindig jó megérkezni, s ahol mindig jó lenni. És különösen jó itt otthon lenni! Ezután is azon dolgozom majd, hogy régiónk hazánk legdinamikusabban fejlődő térsége maradjon. Az itt élő emberek az idén áprilisban a békét és a biztonságot választották, nemet mondtak a káoszra, az acsarkodásra, nemet mondtak az elvek nélküli hatalmi törekvésekre. Mi pedig megvédjük a magyar családokat azáltal is, hogy július 1-ig meghosszabbítottuk az élelmiszerárstopot és a benzinárstopot, ez utóbbi pedig különösen fontos az agglomerációs régióban, ahol nagyon sokan vannak olyanok, akik napi szinten ingáznak autóval a fővárosi munkahelyükre, majd pedig délután onnan haza, a családjukhoz.

– Miben látja az elért eredmények zálogát, vagyis mi az, ami hozzásegítette régiónkat ahhoz, hogy hazánk legdinamikusabban fejlődő térségévé váljon?

– Már eddig is olyan jelentős eredményeket értünk el térségünkben, amelyek közelébe sem juthattunk volna összefogás és együttműködés nélkül, ezt az energiánkat pedig mindenképp meg kell őriznünk a továbbiakban is. Körzetünk lakói ragaszkodnak ahhoz, hogy régiónkban továbbra is adott legyen a mindennapok nyugalma, az alkotó munka, a tervezhető és kiszámítható jövő, és én képviselői munkámmal továbbra is ezt fogom garantálni a számukra, hiszen pontosan tudják az emberek, hogy csak békében lehet építkezni, fejlődni. Minden erőmmel azon vagyok, hogy folytassuk a közös munkát, nagyon sok feladat áll még előttünk. Mindig is az volt a célom – és a továbbiakban is azt szolgálom majd –, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem. Ezért dolgoztam, és a jövőben is ezért fogok mindent megtenni. Mert a bizalmat bizony minden egyes nap ki kell érdemelni!

Dr. Kisida Elek sebészprofesszor dunakeszi otthonában fogadta Tuzson Bencét

– Hogyan látja a megkezdett fejlesztések irányait, mire számíthatunk a közeljövőben?

– Hadd említsem most elsőként azt, hogy hamarosan befejezzük a csomádi sporttelep fejlesztését. Stipka István önkormányzati képviselővel épp a napokban tartottunk terepszemlét a helyszínen, és elégedetten állapíthattuk meg, hogy jó ütemben halad a beruházás. Fóton ugyanakkor egészségházat építünk, Dunakeszin pedig Kisida Elek sebészprofesszorral, a város díszpolgárával, régi barátommal találkoztam. Mindketten az erős közösségekben hiszünk: ő az emberek gyógyításával, én pedig mindennapi képviseletükkel igyekszem segíteni, jobbá és könnyebbé tenni mindennapjaikat. Nagyon tanulságos beszélgetést folytattunk, amelyből számos további lehetőség is kirajzolódott, amelyek megvalósítása további szép és kiemelkedő eredményeket hozhat térségünknek.

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és Tuzson Bence a gödi fiatalok sportolási és tanulási lehetőségeiről konzultáltak

A Gödöt érintő javaslatairól és az előttünk álló időszak teendőiről hasonlóan igen tartalmas beszélgetést folytattam az olimpikon Kammerer Zoltánnal, aki lokálpatriotizmusáról is ismert. Dunakeszin zajlik az ország legnagyobb oktatási beruházása, a Diáknegyed, és Kammerer kezdeményezte, hogy a gödi fiatalok érdekeit is vegyük figyelembe a tervezésnél. A komplexum sportcsarnokoknak, sportpályáknak és a külső-belső közösségi tereknek köszönhetően rendezvényhelyszínként is működik majd. Központi támogatással olyan mértékű beruházás valósul meg, amilyenre az elmúlt száz évben nem volt példa régiónkban. A fejlesztés mértéke és jelentősége indokolja azt is, hogy az elképzelésekhez kapcsolódva Kammerer Zoltán olimpikon néhány olyan gyakorlatias javaslattal jelentkezett, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy gödi gyerekek és fiatalok is élvezhessék ennek a beruházásnak az előnyeit. A neves sportoló koncepciója szerint a két település közreműködésével és összefogásával kellene külön buszjáratot indítani, valamint egy erre a célra épülő bicikliútra is szükség lenne, amelyeknek köszönhetően a gödi diákok közvetlenül a Diáknegyedhez juthatnak el biztonságos körülmények között. Mindezek olyan javaslatok, amelyek megvalósítását nemcsak érdemesnek látom fontolóra venni, de máris felkaroltam, és hasonló megoldásokkal igyekszünk ugyanezt kiterjeszteni a környező településekre is. Nem kevésbé fontos az sem, hogy hazánk legnagyobb botanikuskert-beruházásának köszönhetően, a gödi Huzella-kert révén a település a közeljövőben ismét egyetemi várossá válhat, ami ugyancsak emeli majd térségünk országos rangját. Olyan fontos eredményeknek tartom mindezeket, amelyek minden okot megadnak nekünk a büszkeségre.

Szabó Palócz Attila (Dunakanyar Régió)

Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...