Dunakeszi

Kétnapos rendezvény a családokkal a családokért

Május 7-8-án rendezte első nagyszabású szabadtéri programját a Természetesen Dunakesziért Egyesület, melynek vezetősége és tagsága a családok és az egészség jelentőségére szerették volna ráirányítani a nagyérdemű figyelmét, melyről a két nap összegzéseként elmondható, hogy sikerrel jártak.

Az előadások és a kulturális programok sokszínűségét jól mutatja, hogy a mese iránt fogékony kicsiktől kezdve a nők szerepe a családban téma feldolgozásán át egészen az antitápanyagok hatása egészségünkre, vagy említhetjük az egészséges állattartás és a házi kedvencek szerepe a család életében címmel megtartott előadással bezárólag igazán széles volt a kínálat.

A családok százait megmozgató szombati nyitónap, melyet, mint arról külön cikkben írtunk, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Vasárnap már leginkább azok keresték fel a rendezvényt, akik érdeklődést mutatnak a jó nevű orvosok és egyéb egészségügyi szakemberek előadásaira, szakmai tanácsaira. Jelentős érdeklődés mutatkozott a kisgyermekes családok köréből, melynek tagjai élvezték a repülőtéren felkínált számtalan játék élményét, a szabad levegőn együtt töltött közös családi élmény varázsát vagy a nagy sikerű meseelőadásokat, a Redit Örömtánc Klub jó hangulatú produkcióját, hogy csak néhányat emeljünk ki.

 Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnöke és elnökhelyettese, Csoma István egyaránt elégedetten nyilatkoztak a kétnapos programjuk iránt mutatott lakossági érdeklődésről. Az elnökhelyettes külön elismeréssel szólt az egyesület több tagjáról, akik önzetlen aktív tevékenységükkel járultak hozzá az első szabadtéri rendezvényük sikeréhez. Csoma István kiemelte a szolgáltatásaikkal felvonuló vállalkozók és a rendezvény lebonyolításában közreműködők segítőkész és korrekt együttműködését.

– Az pedig különösen jóérzéssel tölt el bennünket, hogy a kárpátaljai menekültek megsegítésére meghirdetett adománygyűjtő akciónkhoz nagyon sokan csatlakoztak felajánlásaikkal, amit ezúton is köszönünk! A bajban ismét meggyőződhettünk róla, hogy az emberek nagy többsége szociálisan érzékeny, segítenek a rászorulókon, ha látják az adomány útvonalát, ha az nyomon követhető – húzta alá Csoma István.

Az elnökhelyettes bejelentette, hogy az öt családot érintő Dunakeszi-alsói lakástűz károsultjai javára meghirdetett – 1000, 3000 és 5000 forintos – „karkötő” értékesítéséből két nap alatt 200 ezer forint gyűlt össze, amit hivatalosan adnak át majd.

Az egyesület tevékenységéről és a kétnapos rendezvényről elismeréssel beszélt záróbeszédében Sipos Dávid alpolgármester, aki a látottak alapján így fogalmazott:

„Bízom benne, hogy tartalmasan telt az elmúlt két nap és mindenki talált olyan előadást, ahol hasznos ismereteket szerzett az egészségmegőrzés kapcsán. Szeretném megköszönni a Természetesen Dunakesziért Egyesületnek, hogy szívvel-lélekkel megszervezték ezt a rendezvényt.

Köszönöm, hogy mindig olyan fontos ügyek mellé állnak, amelyek megmutatják, hogy milyen jó Dunakeszin élni.

Elsőként álltak a kárpátaljai adománygyűjtés mellé, elsőként kezdtek gyűjteni a Dunakeszi-alsói lakástűz áldozatainak. Most pedig egy olyan fontos téma köré szerveztek eseményt, mint az egészség. Köszönöm az előadóknak, a kiállítóknak, hogy eljöttek, és bízom benne, hogy ez a két nap egy hagyományteremtő hétvége lesz” – jelentette ki Sipos Dávid alpolgármester, aki így zárta beszédét: – Hajrá Dunakeszi! Hajrá Természetesen Dunakesziért Egyesület!

(Vetési)
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...