Sport és turizmus

Látványos hajós felvonulás lesz a Dunakanyarban – Még lehet regisztrálni!

A tavalyi sikeres rendezvény után idén is megszervezik a Dunakanyari Hajós Felvonulást május 22-én, vasárnap 11 órakor Szob és Verőce között. Az esemény egyszerre népszerűsíti a Dunakanyart, a dunakanyari hajózást, valamint a térség turisztikájában érdekeltek számára egyfajta turisztikai szezonnyitó is.

Az eseményen részt vesz a  MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred aknamentesítő hajója, mely a szobi kikötőben május 21-én, szombaton 15:00 – 19:00 óráig, és május 21-én vasárnap 08:00 – 10:00 óráig ingyenesen megtekinthető. 

Ezen kívül felvonul a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Luppa nevű kitűző hajója  és a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és  Egyesület hajója is.

A vezérhajón zenél a Dunakanyar Szimfonikusok Sándor Bence vezényletével és további fellépő is várható. A csatlakozó hajók irányítását a MAHART vezérhajója végzi.

A látványosnak ígérkező eseményre a e-mail címen lehet regisztrálni a hajó típusának, méretének és a kapitány nevének megadásával.

A szervező MAHART, a Dunakanyari Védegylet Alapítvány és az Aktív Dunakanyar minden hajótulajdonost nagy szeretettel vár. Az esemény védnökei Vitályos Eszter, Rétvári Bence és Erős Gábor országgyűlési képviselők.

Bővebb információk: https://www.facebook.com/dunakanyarihajosfelvonulas/

Még szintén érdekelheti...