Dunakeszi

Az apró döntések életeket menthetnek

Minden szülőnek fontos, hogy a gyermekei egészséges körülmények között fejlődhessenek, tanulhassanak – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence országgyűlési képviselő.

Már áll mind a hét toronydaru és hamarosan a falak is kinőnek a földből, de már most islátszik az úgynevezett E épület, amelyik a Dunakeszi Diáknegyed technikumi részének a tanműhelye lesz – mondta el a lapunknak az építkezés helyszínén adott nyilatkozatában Tuzson Bence, térségünk országgyűlési képviselője, aki a napokban az ország jelenlegi legnagyobb oktatási beruházásának kivitelezőivel egyeztetett, és áttekintette velük az építkezés előttünk álló folyamatait. Mint mondta, hamarosan itt már tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok-sok zöldfelület biztosítja majd a diákok számára a különleges és szép környezetet. Mindig is az volt a célom, és a továbbiakban is azt szolgálom majd, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem – tette hozzá a képviselő.

Beruházásaink térségünk egész területén az előrejelzett ütemterv szerint haladnak, így például Gödön is folytatódhatnak a Búzaszem iskola tornatermének építési munkálatai, ugyanis az intézményt fenntartó Búzaszem Alapítvány épp most nyert el száznegyvenötmillió forintos támogatást az iskolabővítési projekt második ütemének megvalósítására – mondta lapunknak Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. Ugyanakkor folyamatban vannak az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai, ez a közlekedésfejlesztés pedig az egész térségünknek nagy segítséget jelent majd, hiszen mint már többször is hangsúlyoztam, továbbra is számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok – tette hozzá.

Minden erőmmel azon vagyok, hogy folytassuk a közös munkát – nyilatkozta a Dunakanyar Régiónak Tuzson Bence, aki ennek egyik példájaként említette, hogy Németh Rudolffal, a gödi Aquaworm Waterpolo szakosztályvezetőjével is egyeztetett a napokban a gödi vízilabdázás jövőjéről, illetve a fejlesztési lehetőségekről. Ugyancsak a sportos és egészségtudatos életmód népszerűsítésével áll összefüggésben, hogy a képviselő nemcsak a Természetesen Dunakesziért Egyesület szervezésében megtartott családi egészségnap fővédnöke volt, de kérdésünkre válaszolva elmondta azt is, hogy az volt a kétnapos, ingyenes rendezvény célja, hogy minél többen részt vegyenek a szűrővizsgálatokon, mert egy apró döntés is életet menthet. „Az egészség megőrzése mindannyiunk legfőbb érdeke!” – mondta Tuzson Bence.

„Meggyőződésem, hogy ilyen tekintetben is büszkének kell lennünk nemcsak térségünkre és azon belül a településeinkre – Csomádra, Csömörre, Dunakeszire, Erdőkertesre, Fótra, Gödre és Veresegyházra –, de egymásra is, az itt élő emberek sokaságára és sokszínűségére, a közösségünkre, valamint arra, hogy együtt egy olyan helyet, egy olyan térséget alkottunk meg, amelyben jó élni, ahová mindig jó megérkezni, s ahol mindig jó lenni. És különösen jó itt otthon lenni! Ezután is azon dolgozom majd, hogy régiónk hazánk legdinamikusabban fejlődő térsége maradjon” – fogalmazott a képviselő, aki szerint az itt élő emberek pontosan tudják, hogy csak békében lehet építkezni és fejlődni. Mint mondta, éppen ezért tartja elsődlegesnek, hogy minden körülmények között megőrizzük a stratégiai nyugalmunkat, az újabb fejlesztésekkel pedig elmélyítsük az eddig elért eredményeinket.

Tuzson Bence az ugyan csak a választókerülethez tartozó Csomádon Stipka István önkormányzati képviselő kíséretében tekintette meg a helyi sporttelep folyamatban lévő fejlesztését. A képviselő a helyszínen hangsúlyozta, hogy a sportolási lehetőségek biztosítása, a mozgáskultúra fejlesztése amellett, hogy itt helyben teremti meg a rekreációs lehetőségeket akár a felnőttek számára is, a gyermekek rendszeres edzésre való nevelése révén mégis leginkább a legfiatalabb nemzedékek érdekeit szolgálja, hiszen minden szülőnek fontos, hogy gyermekei egészséges körülmények között fejlődhessenek, tanulhassanak. Mint mondta, továbbra is elsődleges szempontot jelent a béke megőrzése, mert ez a további fejlődésünk és az elért eredményeink fenntartásának garanciája. Én pedig minden erőmmel azon vagyok, hogy összefogásban folytathassuk a közös munkát, hiszen nagyon sok feladat áll még előttünk – fogalmazott Tuzson Bence.

Szabó Palócz Attila

Fotó: Ligeti Edina

Még szintén érdekelheti...