Sport

Sporttörténeti eseménynek ad otthont Dunakeszi

Ha arra gondolunk, hogy mozgás, sport, látvány, erő, dinamizmus, tánc, őrült jó zenék, akkor önök közül számára ismerősen csenghet a Musztáng Sportegyesület neve, mint a Dunakeszin több, mint egy évtizede működő egyik legeredményesebb sportegyesület, ahol a szakemberek akrobatikus rock’n roll edzéseket tartanak a hozzájuk járó gyerekeknek, fiataloknak.

A sportegyesület igen figyelemreméltó eredménylistája a 2010-ben Münchenben, Németországban szerzett, Tormásiné Neuwirth Anikó mester-táncpedagógus, vezetőedző nevével fémjelzett páros formációs világbajnoki címmel kezdődik, amit 2014-ben leányformációs világbajnoki cím követett, közben számtalan magyar bajnoki cím, országos versenyen szerzett győzelem, dobogós helyezés, mind-mind az egyesületben dolgozó szakképzett, tanult szakedzők és természetesen a táncosok munkáját és elhivatottságát dicséri.

 A dunakeszi szakosztály két A-osztályos magyar bajnok táncos, többszörös magyar bajnok tréner,  Györkös Eszter szakosztályvezető és Sárfy Krisztina szakedző irányításával működik igen eredményesen: világkupa-döntős helyezések, utánpótlás-világranglista ezüstérem, és még sorolhatnánk napestig a fényesebbnél fényesebb sikereket!

Ezekkel a sikerekkel már évekkel ezelőtt nyomot hagyott az egyesület a magyarországi táncsport történelmében, 2022. május 27-én viszont sporttörténeti esemény házigazdája és főrendezője lesz a csapat, hiszen a Musztáng Sportegyesület (a Magyar Diáksport Szövetséggel és a Magyar Táncsport Szakszövetséggel karöltve) Dunakeszi Varos Önkormányzatának támogatásával a sportág történetében első alkalommal rendezhet Diákolimpiai Országos Döntőt a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium sportcsarnokában. Sportágunk számára óriási lépés a diákolimpiai rendszerbe történő belépés lehetősége, hiszen ez hosszabb távon rendkívül széles utánpótlásrétegnek biztosíthat sikeres sportolási, versenyzési lehetőséget. A Musztáng SE nem titkolt célja, hogy az iskolákkal, oktatási intézményekkel karöltve közösen tegyék még sikeresebbé a rock’n roll tömegsport rendszerű oktatását. A rendezvényen bemutatkoznak, és versenyzési lehetőséget kapnak a dunakeszi általános iskolákban edzésre járó táncosaink is. Bízunk a minél sikeresebb szereplésben, s abban, hogy nem csak egyesületünknek, hanem iskolájuknak is büszkeségeivé válhatnak a diákolimpia nyomán! A rendezvényre mindenkit nagy szeretettel várunk!

Nagy Gergely

Még szintén érdekelheti...