Sport

Újra fénykorát éli a dunakeszi repülőtér

Szombaton zárult a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság, melynek bázisa, a fel- és leszálló helyszíne az újra fénykorát élő városi repülőtér volt. Az idei versenyen 35 pilóta emelkedett a magasba, hogy a négy versenynapon a lehető legjobb eredményt elérve megszerezze a győzelmet az országos bajnokságon. A rendezvény fővédnöke, Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere örömét fejezte ki a díjátadó ünnepségén, hogy a verseny elindításával hagyományt teremtettek, amely a versenyző pilóták mellett újra népszerű a lakosság körében is.

Dióssi Csaba polgármester, Pollermenn Judit, Fényi István

Pollermann Judit, a Malév Repülőklub elnöke, a bajnokság versenyigazgatója színvonalasnak értékelte a versenyt, melyet két kategóriában rendeztek meg az Opitz Repülőklubbal közösen.  

Mint megtudtuk, három pilóta először indult versenyen, akiket különdíjjal jutalmaztak a rendezők.

– A győztes pilóták mellett különdíjjal ismertük el a legnagyobb átlagsebességet elérő versenyzőket, akik egykori klubtársunk, Cselőtei József emlékére alapított díjat vehették át. Ezt a rangos elismerést Bauer János és Bánki Péter érdemelte ki a teljesítményével. A két kategória győztese: Mayer Tamás (Malév Repülőklub), aki 21 versenyzőt megelőzve végzett az első helyen, míg a másik osztály nyertese Bánki Péter (MÁV Repülőklub), aki 12 versenyzőt legyőzve nyerte meg a bajnokságot – ismertette az eredményeket Pollermann Judit, aki hozzátette: A polgármester úrhoz hasonlóan mi is azt szeretnénk, hogy a szép hagyományt folytatva, a Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságot a következő években is megrendezhessük, amely egyébként több újdonsággal is szolgált a versenyzők számára, amit elismeréssel fogadtak.


– Tavaly a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében számos szempontot figyelembe véve tudtuk megrendezni a versenyt. Idén már sokkal könnyebb helyzetben voltunk, ami megmutatkozott a versenyzők számában is, akik nagy elismeréssel nyugtázták, hogy online és élőben is tájékoztattuk őket. A klubhelyiségünkben pedig kivetítőn is nyomon lehetett követni a versenyzők pozícióját, hogy hol repülnek. Egy program segítségével a dunakeszi lakosok a saját otthonaikban kísérhették figyelemmel a verseny alakulását, a pilóták pozícióját. Jó megtapasztalni, hogy újra fénykorát éli a repülőtér. Terveink szerint jövőre már nemzetközi versenyként rendezzük meg a III. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságot – vázolta fel a jövőt Pollermann Judit, a Malév Repülőklub elnöke, aki köszönetét fejezte ki a verseny fővédnökének, Dióssi Csaba polgármesternek, Dunakeszi Város Önkormányzatának és mindazoknak, akik hozzájárultak a verseny sikeres megrendezéséhez.

(Vetési)

Fotó: Kolos Ferenc és Malév Repülőklub

Még szintén érdekelheti...