Sport

Elképesztő eredményeket táncoltak össze

Akrobatikus Rock’n Roll Európa-bajnokságot és Világkupát rendeztek az elmúlt hétvégén a pestszentimrei Sportkastélyban, ahol a Musztáng Sportegyesület dunakeszi táncosai is színpadra léptek, s – a tőlük már „megszokott” módon – elképesztő eredményekkel tértek haza.

Utánpótlás Világkupán, junior kategóriában Ruzics Nimród és Pintér Laura a 46 párost számláló mezőnyben a selejtezőktől egészen a döntőig menetelve a Vasember témájában íródott koreográfiájukat a  7. helyre értékelte a zsűri, s így sorozatban negyedszer táncolhattak döntőt világversenyen! Ugyanebben a kategóriában Papp Dávid és Fekete Petra Anna 6. helyen zártak, a spanyolos ritmusokkal vegyített rock’n roll kűrjük a közönséget és a bírókat is meggyőzte!

 Az esti fináléban jutott a felnőtt versenyzőink közül Forró Péter és Brulich Kiara Viktória a Couple Dance Show kategóriában bronzérmet szereztek, a világ harmadik legjobb táncospárja lettek ebben a kategóriában, megkoronázva ezzel közös pályafutásukat!

 A hétvége fénypontjaként vasárnap este junior páros formációs kategóriában a Soilders névre keresztelt formáció a Ruzics Nimród-Pintér Laura, Papp Dávid-Fekete Petra kettős mellett a harmadik „musztángos” fiúval, Barthos Bencével és partnernőjével, Pap Lindával, illetve három másik magyar válogatott párossal kiegészülve szenzációs Európa-bajnoki címet szereztek.

A legmagasabb osztályban, a Main Class Free Style mezőnyében Balla Balázs-Lantos Lilla, a 2021-es év összetett Köztársaság-Kupa győztesei a pestszentimrei versenyen szenzációs nyolcadik helyet értek el az amerikai egyesült államokbeli birminghami Világjátékokra készülő táncosokkal teletűzdelt, igen rangos mezőnyben! Bámulatos teljesítmény a Musztángos párostól!

 Ölbey Vajk és Orbán Dóra szintén bemutatkozott Main Class Contact Style kategóriában,  felkészülésnek használva a versenyt a két hét múlva esedékes Neuchatelben rendezendő következő megmérettetésre! A svájci versenyre Vajk és Dóri mellett mindhárom junior párosunk is elutazik, s reméljük onnan is hasonlóan csillogó eredményekkel térnek majd haza!

Természetesen gratulálunk élversenyzőink felkészítőinek, a Musztáng SE magasan kvalifikált edzőinek: Györkös Eszternek, Tormásiné Neuwirth Anikónak és Sárfy Krisztinának, akik edzésről edzésre tudásuk legjavát adva készítik táncosainkat a sportági tornákra!

Következő nagyon fontos eseménye a klubnak az Akrobatikus Rock’n Roll Diákolimpia első országos döntőjének megrendezése május 27-én a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Sportcsarnokában, ahol elsősorban a klub utánpótlás táncosai méretik meg magukat az ország 25 településének 60 oktatási intézményében táncoló rokisokkal!

 Nagy Gergely

Még szintén érdekelheti...