Környezetvédelem

Zápor után, de már napsütésben zajlott a tavaszi önkéntes köztisztasági nap

2022. május 21-én szombaton, a város 18 pontja tisztult meg a Dunakeszi önkéntes köztisztasági nap keretében. A reggeli zápor szerencsére hamar elvonult, így fényes napsütésben gyülekeztek a csapatok.

 Megtisztult a  gyártelepi vasútállomás környéke, a Körönd, a Krisztus Király Általános Iskola és környéke, a Fenyő- és Alagliget lakóparkok, a Duna-part, a Tóváros lakópark, a Toldi dombliget, a Rákóczi út vége, a Malomárok lakópark, a lakótelep egyes részei, az Almás utca környéke, a védett csikófarkas élőhely, a Szabadság tér és a Piros óvoda környéke, a tőzegtavak környéke, a Kosztolányi utca mögötti kiserdő, és a Fő út-Duna-part közötti rész a Vízmű bekötő út környékén.

A 239 önkéntes közel ugyanennyi zsákot töltött meg, és több helyen deponálták az összegyűjtött hulladékot, amit a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai szállítanak el. Az akcióban részt vettek magánszemélyek, civil szervezetek, baráti körök, sportszakosztályok, önkormányzati képviselők, politikai közösségek.

Segítségünkre voltak: Karancsi Ildikó és családja, Móricz Anna és családja, Nemes Péter és családja, László Erzsébet, Dr. Benkovics Boglárka, Pethő Krisztián képviselő és csapata, a Fenyő lakópark közössége, Vér Imre és lovas tanítványai, Mócsy Anita és családja, Tóth Lóránd, Mácsai Norbert, ifj. Kolcsár István, Szabó József képviselő, Dávid Tímea és családja, György László, Bilinszky Ferenc képviselő és csapata, Garay Márton és családja, Csoma Attila képviselő és a Révdűlő csapata, a Malomárok lakópark csapata, Márton Györgyi és családja, Holczer-Kancsár Edina, Kovács Ildikó és családja, a Nyugdíjas Kiránduló Klub Antal Ilona vezetésével, Balogh Beatrix és párja, Zorván László és a Krisztus Király Általános Iskola csapata, Sipos Dávid alpolgármester és Bartók Mária csapata, Seltenreich József és Kárpáti Zoltán lakótelepi képviselők, Nagy Bandor és a korfball csapat, Juhász Ádám alpolgármesteri megbízott és csapata, Nyúl Szandra, Markuj Viktória és az Auchan csapata, a Fidesz városi aktivistái, szimpatizánsai, a Mi Hazánk dunakeszi szimpatizánsai, a Börzsöny Alapítvány csapata, Busa Andrea és csapata, Tóth Zsolt és családja, Lőw Linda és családja, Szente Ildikó és családja, Erdész Bence, Kánai Zsuzsa és családja, Belovárecz Tamás, Bocskay Zsuzsa, és mindazok, akik egy-egy csapathoz csatlakoztak. Köszönjük az eszközök beszerzését Hajnal Zoltánnak. A köztisztasági napot eszközökkel támogatta az Auchan, a Spar és Dunakeszi Város Önkormányzata. Köszönjük valamennyi önkéntes lakótársunknak a munkáját, támogatóinknak a támogatást!

Kérjük egyúttal lakótársainkat, hogy Dunakeszi tisztaságára vigyázzanak, használják az utcai gyűjtőedényeket, és éljenek az ÖKO-udvar adta lehetőségekkel is!

Tisztelettel: Nyíri Márton alpolgármester

Nyíri Márton 10 éve szervezi az önkéntes köztisztasági napot

Még szintén érdekelheti...