Nagymaros

Június 23-án kezdődik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

 A nagymarosi Duna-parton ötven zenei programmal, köztük a Morcheeba koncertjével, színházi, utcaszínházi előadásokkal, természetjáró és családi programokkal várja a látogatókat a IX. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 23. és 26. között.

    Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat is megjelenik a VéNégy Fesztiválon. Kiemelte: a VéNégy Fesztiválon jó lehetőséget látnak arra, hogy a kultúra közösségteremtő erejére is felhívják a figyelmet.

    Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a négy ország együttműködésében a fesztivál üzenete e köré fonódik.

    Rétvári Bence, Nagymaros kormánypárti országgyűlési képviselője kiemelte: magas minőségű színházi és zenei programokat kínál az egyedi helyszínen megszervezett fesztivál.

„Önfeledt 4 nap a mesés Dunakanyarban! A Dunakanyar szívében, egy vadregényes helyen a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó! Nagymaroson, a Duna-parton, a Börzsöny, és a Szent Mihály hegy lábánál, szemben a Visegrádi várral és a Pilis hegyeivel, csodaszép környezetben élvezhetjük a jobbnál jobb programokat. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválját a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok és a gasztronómiai kínálat teszik különlegessé. Laza, fröccsözős, ottalvós, bulikázós, vízpartos, naplementés, egy új helyszínt felfedezős – ez a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó!” – olvasható a szervezők ajánlásában.

Sidlovics Gábor és Lukács László, a Tankcsapda zenekar tagjai, Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere, Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató, valamint Szűcs Nelli és Trill Zsolt, a Nemzeti Színház művészei (b-j) a IX. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó  sajtótájékoztatóján egy budapesti rendezvényhajón 2022. június 9-én.

MTI/Máthé Zoltán

Még szintén érdekelheti...