Kitekintő

Háromnapos eperfesztiválon szórakoztak a családok Tahitótfaluban

A Dunakanyar egyik legkedvesebb falujában, Tahitótfaluban szervezték meg az idén E/FESZTIVÁL-nak nevezett eseményt, amelynek fókuszában a mindenféle formájában megtalálható eper állt. Népszerű hírességek, Beatrice, Tóth Gabi, Abaházi Csaba szórakoztatták a vendégeket, akiket játszóház, kiváló zene, állatsimogató, vidámpark és kézműves vásár is várt. A közkedvelt rendezvényt az 1989 óta a településen élő, háziorvos, gazdálkodó, Dr. Magyar Gábor szervezte.

A különleges eseményen mindenki megtalálta a számára megfelelő programlehetőséget és gasztronómiai kínálatot, az epres méztől az eperpálinkáig.

– A civil társadalommal összefogva egy, a szigeti értékeket hangsúlyozó programsorozatot szeretném felvonultatni az ilyen események során, amely főként az egészségüket lelkükben is őrző, hagyományainkat fontosnak tartó, természetet kedvelő emberekhez szól. A cél az volt, hogy a szórakoztatás mellett, ami eddig fő profilja volt ennek a rendezvénynek, több új oldala is legyen. Egyrészt a helyi agrárértékekre koncentráltunk, ezek előbb-utóbb összekapcsolódnak majd a turisztikai értékekkel is. Nem pusztán az eper állt fókuszban, hanem felvettük a kapcsolatot más kertészeti kultúrákkal foglalkozókkal is. Fontosnak tartom minden alkalommal, hogy mindenkinek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, ugyanakkor egy másik szinten is elindulnánk, tervünk, hogy a termelőket összehozzuk a szakmai szervezetek képviselőivel. Úgy gondolom, hogy a tapasztalat és az összetartozás megvan, s ha mindez lokálpatriotizmussal párosul, a sziget minden értékére fel tudjuk hívni a figyelmet – részletezte Dr. Magyar Gábor, aki mint orvos, az egészség megőrzésre is kiemelt figyelmet fordít.

– A célom volt még az is, hogy a rendezvényen az egészség s annak minden vetülete erősebb hangsúlyt kapjon. Épp ezért a sportrendezvények is fajsúlyosabban szerepeltek a programban. Az érdeklődők láthattak vízi bemutatót, futó- és lovasversenyt, terepfutást is. Nagyobb figyelmet fordítottunk a gyerekek szórakoztatására, kisebbek és nagyobbak találkozhattak középkori kalózhajóval, volt számszeríjászat, állatsimogató, vidámpark, lovaskocsi és traktorbemutató, kézműves vásár is. A gasztronómiát sem hanyagoltuk el, és sokszínű zenei programokat igyekeztünk szervezni. Fellépett a Beatrice, Tóth Gabi pedig ebből az alkalomból mutatta be új stílusú zenei anyagát. Volt világzenei koncert, amerikai country, ír, szerb, sváb és persze magyar népzene és tánc is. A folk nap programjai mellett a big band muzsika vagy a rock and roll kedvelői sem csalódtak, a Studio11 is részt vett, és Abaházi Csaba zárta a rendezvényt – mondta a főszervező.

Sárréti Anita

Még szintén érdekelheti...