Kultúra

Nyáresti mesék – profi előadók tolmácsolásában

A Dunakeszi Programiroda és az Otthon Segítünk Alapítvány közösen rendezte meg a Nyáresti mesék programsorozat első eseményét a Katonadombon. Június 23-ig még négy alkalommal találkozhatnak a szülők és a gyerekek a kiváló mesemondókkal és meséikkel.

Az öt állomásból álló rendezvénysorozat tegnap délután a katonadombi játszótéren vette kezdetét.

Vadászi Tiborné Krisztina, az alapítvány munkatársa lapunk érdeklődésére elmondta: a Nyáresti mesék sorozat ötlete abból a gondolatból jött létre, hogy a nyári óvodaszünet időszakában is tartalmas programokat kínáljanak a vakációzó gyerekeknek.
– A Nyáresti mesék nagy vonzereje, hogy a szülők együtt vannak a gyerekekkel, akik olyan meséket hallgathatnak, ami számukra élvezetes. Ráadásul például ebben a szép katonadombi környezetben. A mesehallgatás mellett rajzolhatnak, festhetnek és a könyvek színes képeit nézegethetik, de a közeli játszóteret is felkereshetik a kicsik – mondta Vadászi Tiborné Krisztina, aki hozzátette: hagyományt szeretnénk teremteni a rendezvényből.  

– Két éve indítottuk el a programot, de sajnos a pandémia miatt tavaly elmaradt, ám a szülők érdeklődése és igénye alapján nagy örömünkre idén folytathatjuk a meseolvasást profi mesemondókkal. Czvalinga Katalin és Révész Melinda színes előadásában hallgathatják a meséket a gyerekek. A rendezvény keretében egy tanácsadó is segíti a szülőket a felmerülő gyermeknevelési gondok és problémák megoldásában. A Nyáresti mesék rendezvényt négy helyszínen öt alkalommal tartjuk, melynek a nyitó és a záró programjára a Katonadombon kerül(t) sor. Emellett a város több pontján is hallgathatnak mesét a gyerekek, akik otthonaihoz szinte „helybe megyünk”.  Nagy örömmel és lelkesedéssel szervezzük a mesehallgatásokat. A lelkem „teljesen feldobódott”, hogy ilyen sok gyermek és szülő jött el a mai mesehallgatásra – mondta örömmel a hangjában Vadászi Tiborné Krisztina.   

A mesehallgatás előtt Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője, a József Attila Művelődési Központ igazgatója köszöntötte a program résztvevőit, aki örömmel üdvözölte a rendezvény újraindítását. Örömét fejezte ki, hogy sokan csatlakoztak az alapítvány és a Programiroda kezdeményezéséhez. Reményét megfogalmazva kijelentette: legyen a mindennapok része a mesehallgatás, a meseolvasás.

– Háromgyermekes édesapaként bizton állítom, hogy a mesehallgatás nagyon fontos a felcseperedő gyermekek életében. Ez egy remek kiegészítő program, amely színesebbé teszi a gyerekek mindennapjait. Örömmel mondhatom, hogy Dunakeszin nagyon sok fiatal, kisgyermekes család él! Ezzel a programmal is őket szeretnék kiszolgálni – fogalmazott az önkormányzati képviselő, aki hozzátette: június 16-án a Toldi utcai játszótéren, június 21-én a Tóvárosi játszótéren, június 22-én az Ordass Lajos parkban, június 23-án a Katonadombon várják a mesehallgatás résztvevőit. A program minden esetben 17 órakor kezdődik.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...