Sport

Szentgyörgyi Rómeó minden kérését teljesítették a dunakeszi hölgyek

Dunakeszin már hagyománya van, hogy az évek óta nagy sikerrel „futó” Mozdulj, Dunakeszi! egy-egy programjára kiváló, országosan elismert sportembert hívnak mag a szervezők, melyen minden alkalommal több százan sportolnak a Katonadombon. Szerdán Szentgyörgyi Rómeó, az Intenset alapítója tornáztatta meg a hölgyeket, aki verseny aerobikban többszörös világ- és Európa-bajnok. A sztáredzőt Kundlya Zsófia köszöntötte az önkormányzat és a városi Sportigazgatóság képviseletében.

Kundlya Zsófia és Szentgyörgyi Rómeó

Az egykori neves élsportoló, a VSD napjaink egyik elismert edzője a városi önkormányzat és a Sportigazgatóság nevében kedves szavakkal köszöntötte Szentgyörgyi Rómeót és az edzésen résztvevő több száz sportoló dunakeszi hölgyet és urat. Kundlya Zsófia a meghívott sztáredző méltatása előtt örömmel nyilatkozott a Dunakanyar Régiónak.

– Ön szerint a város sportszerető közönsége körében mit jelent a Mozdulj, Dunakeszi!?

– Én évről évre azt látom, hogy rengetegen jönnek, óriási az érdeklődés a Mozdulj, Dunakeszi! iránt. Mindenki nagyon örül annak, hogy van ez a mozgásforma, de nemcsak a közös edzés és a mozgás lehetőségének. A sokgyermekes anyukák például annak is, hogy a helyi adottságokat kihasználva el tudják hozni gyermekeiket is, akik kellemes környezetben játszhatnak, míg ők edzenek. Ez nagyon nagy előny és fontos szempont a gyermekes édesanyák számára. A Mozdulj, Dunakeszi! sikerét jól mutatja, hogy már az ország több településén utánoznak bennünket. Azt gondolom, ez mindennél többet mond!

– A programot lehet még bővíteni, színesíteni valamilyen formában?

– El tudom képzelni, hogy a jövőben más rendezvényekkel összekapcsolva bővíthető lesz, de ennek esetleges megvalósításáról a szervezőknek kell dönteniük.   

Szentgyörgyi Rómeó hatszoros versenyaerobik-világbajnok, kétszeres Európa-bajnok is nagy elismeréssel beszélt a programról.

– Még nem hallottam arról, hogy máshol indítottak volna ilyen szabadidős sportrendezvényt, egyedi a dunakesziek kezdeményezése, amit rendkívül jó ötletnek tartok. Dunakeszin már háromszor tartottam edzést, mindig örömmel jövök, mert nagyon szép környezetben sportolhatunk és ráadásul nagyon vidám, mosolygós hölgyekkel tornázunk együtt, akik minden kérésem teljesítik. Ez pedig engem nagyon inspirál, öröm itt fellépni.  

– Az aktuális edzésprogramot a résztvevők külső „jegyeihez”, adottságaihoz igazítod vagy van egy állandó edzésterved?

– Van egy ingyenes életmódprogramom, az Intenset, amely bárki számára elérhető az interneten is. Én hoztam létre, három pillérből áll és az egyik pillére a mozgás. Ezt szeretném most megismertetni a résztvevőkkel. A lényege a saját testsúlyos edzés, amely nagyon egyszerű, könnyen kivitelezhető gyakorlatokból áll. Mivel saját testsúlyos, mindenki a saját edzettségének megfelelően tudja végezni.

– Talán a legfontosabb üzeneted az lehet, hogy mindenki lehetősége, fizikai és egészségi állapotához képest sportoljon…

– Pontosan. Az én programom is ezt tükrözi, hiszen a gyakorlatok otthon, két négyzetméteren is végezhetők minden eszköz nélkül. Garantálom, hogy a saját testsúlyos edzésnek meglesz a jótékony hatása, mint ahogy a mai szabadtéri edzésnek is.

A rövid nyilatkozat után a sztáredző irányításával útjára indult az újabb nagy sikerű edzés, melyen a több száz hölgy és a néhány lelkes férfi a kánikulai melegben is örömmel követte Szentgyörgyi Rómeó minden gyakorlatát, miközben a boldogságcseppek csörgedeztek a formálódó testeken.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...