Belföld

Döntött az operatív törzs, elhalasztják a tűzijátékot

Szombat délben ülésezett az augusztus 20-ai nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs, amely azt közölte: a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem rendezik meg az államalapítás alkalmából tartott ünnepi tűzijátékot – írja az index.hu Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár bejelentését idézve.

Eredetileg szombaton 21 órától rendezték volna meg az idei augusztus 20-ai ünnepi tűzijátékot Budapesten. A nemrég véget ért ülés után az illetékes testület úgy döntött, hogy az ünnepséget lezáró eseményt elhalasztják.

Kovács Zoltán  nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a testület vezetője közösségi oldalán azt írta:

A TERVEK SZERINT AUGUSZTUS 27-ÉN SZOMBATON, 21 ÓRÁTÓL PÓTOLNÁK A TŰZIJÁTÉKOT.

Már reggel 7 órakor összeült az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Az ülést azért hívták össze, hogy megvitassák az időjárási helyzet alakulását, és szükség esetén döntsenek a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről. 

Arról már korábban döntés született, hogy a szombaton 9 órára tervezett légi parádét a Magyar Honvédség szakértőinek javaslata alapján nem rendezik meg.

Az ünnepi tűzijáték eredetileg 21 órától lett volna, a nemrég véget ért ülés után az illetékes testület úgy döntött, hogy nem rendezik meg az ünnepséget lezáró eseményt. 

Még szintén érdekelheti...