oktatás

Te is lehetsz iskolaőr! Jelentkezz!

Mindjárt becsengetnek. A diákok még csak pihenjenek, ez az idő az övék, de TE, mint leendő iskolaőr, már készülhetsz az iskolakezdésre. Első körben egy elméleti és gyakorlati rendészeti, pedagógiai, pszichológiai képzésen veszel részt, miután az egészségügyi, pszichológiai és fizikai felmérésen megfeleltél.

A tanulók, az iskolában dolgozó pedagógusok, illetve a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő alkalmazottak számára fogod megteremteni a biztonságos környezetet. Ez nem könnyű feladat, szót kell érteni a gyerekekkel és a felnőttekkel is. Sajnos azonban vannak helyzetek, amikor a szavak nem segítenek. Tavaly szeptember óta számos esetben kellett közbeavatkozni, hogy ne alakuljon ki verekedés. Akadt olyan is, amikor a pedagógusokkal vagy más tanulókkal szemben fenyegetően fellépő szülők okozta konfliktust kellett elhárítani.

A te dolgod lesz az is, hogy megakadályozd, ha a kerítésen átnyújtva idegenek drogot, alkoholt vagy cigarettát próbálnak a tanulóknak adni.

Röviden, az lesz a feladatod, hogy jelenléteddel megelőzd az iskolai erőszakot. Ez egy nemes és felelősségteljes feladat.

Ehhez minden szakmai támogatást megkapsz, rendszeresen képzéseken veszel részt, az oktatási intézménnyel együtt folyamatosan elemezzük az iskolaőrök tapasztalatait, konfliktushelyzeteket. Reggel a gyerekeidet még útba indíthatod, és értük is tudsz menni vagy akár edzésre elvinni őket, mert a munkaidőd az iskola ritmusához igazodik. A közeli iskola a közlekedésedet is megoldja, egyben előny a helyismereted szempontjából is. És amikor nincs suli, akkor is számítunk rád a strandokon vagy nagyobb rendezvényeken a bűnmegelőzési kollégákkal.

Már közel 480 iskolaőr segíti a tanulók és a pedagógusok hétköznapjait. A rendszer jól működik, olyannyira, hogy további iskolák szeretnének csatlakozni. Ezért most 100 iskolaőrt veszünk fel, ebből már 55 augusztusban megkezdte a képzést. Még van helyünk.

Te is lehetsz iskolaőr! Minden gyerek Alexa nénije vagy Ervin bácsija.

Részletekről itt tudsz tájékozódni. https://www.police.hu/hu/iskolaor

Még szintén érdekelheti...